Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кількість і лічба. Розвивати уміння виділяти з безлічі предметів один предмет



Розвивати уміння виділяти з безлічі предметів один предмет. Учити дітей кількісній і порядковій лічбі предметів в межах 5. Учити при перерахунку називати числівник по порядку, на перших етапах навчання вказуючи на предмети розташовані в ряд, потім з різною формою розташування; відносити останній числівник до усієї перерахованої групи ("Всього три морквини"). Звертати увагу дітей на незалежність кількості числа предметів від їх розташування в просторі.

Вправляти в лічбі на слух, по дотику, в рахунку предметів що рухаються ("Полічи, скільки разів запалилася лампочка", "Полічи, скільки разів м'яч ударився об підлогу"). Погоджувати в роді, числі і відмінку іменник з числівником (два гриба, дві ялиночки).

Учити позначати кількість числом в межах 5.

Розрізняти кількісну і порядкову лічбу, відповідати на запитання "Скільки усього?", "Який?", "Який по порядку?" Відлічувати предмети з більшої кількості за зразком і названому числу ("Відлічи стільки морквин, скільки у мене зайчиків", "Відлічи три ялиночки").

Учити порівнювати дві множини, виражених послідовними числами в межах 5 ("Один, два – всього два зайчики; один, два, три – всього три морквини. Три більше, а два менше").

Вправляти в порівнянні двох рівних і нерівних груп предметів. Учити додавати до меншої групи зайвий предмет (чи вилучати предмет з більшої групи) і встановлювати рівність між групами, що складаються з однакової кількості різних предметів ("Тут чотири морквини і чотири зайчики. Морквин і зайчиків порівну").





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 293 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...