Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Величина. Розвивати уміння порівнювати предмети за величиною, використовуючи слова більше, менше, однакові (рівні за величиною)



Розвивати уміння порівнювати предмети за величиною, використовуючи слова більше, менше, однакові (рівні за величиною). Розвивати уміння виділяти якісні характеристики предмета, використовуючи дидактичні ігри типу "Знайди велику ляльку, маленьку", "Знайди м'яч такого ж розміру", "Що більше?"

Учити порівнювати предмети контрастних і однакових розмірів за довжиною і шириною, висотою і товщиною. Використовувати прийоми накладення і додатка при визначенні розміру предмета і порівнянні предметів за заданою ознакою. Розвивати розуміння смислового значення слів: довше, коротше, однакові (рівні за довжиною), ширше, вужче, однакові (рівні за шириною), вище, нижче, однакові (рівні за висотою), товще, тонше, однакові (рівні за товщиною); вчити використовувати їх в мовленні.

Учити практично встановлювати зв'язки між предметами за властивостями співвідношення (розміру): визначати, чи можна навантажити великі кубики в маленьку машинку, закотити великий м'яч у вузькі ворота тощо.

Форма.

Розвивати пізнавальні уміння: дотиково-рухове обстеження рукою по контуру геометричної фігури, предмета. Вправляти в розрізненні і назві геометричних фігур: круг, квадрат, трикутник.

Учити встановлювати зв'язок між предметами за властивостями співвідношення: узагальнювати геометричні фігури (однакового і різного розміру, кольору): "Підбери однакові за формою", "Збери червоні квадрати", "Вибери великі круги" тощо. Знаходити в реальних предметах форму еталонів геометричних фігур: "Знайди круглі іграшки", "Знайди що-небудь квадратне", "Підбери предмет такої ж форми" тощо.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 470 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...