Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Величина



Продовжувати учити порівнювати предмети за довжиною, висотою, шириною, товщиною шляхом прикладання один до одного. Знайомити з прийомом порівняння двох предметів за допомогою третього (умовної мірки).

Учити встановлювати відношення між предметами за величиною (довжиною, висотою, товщиною, шириною) в прямому і зворотному порядку, спочатку на трьох предметах і зі значною різницею в розмірі (1,5-2 см), потім на більшій кількості (5 предметів) і з невеликою різницею в розмірі (0,5 см): наприклад, щонайдовша, коротше, ще коротше, найкоротша.

Форма.

Розвивати прийоми цілеспрямованого дотиково-рухового обстеження геометричних фігур, предметів з метою визначення форми.

Учити розрізняти і називати геометричні фігури: круг, квадрат, трикутник, прямокутник. Виділяти структурні елементи геометричних фігур: сторона, кут, їх кількість. Порівнювати геометричні фігури між собою з метою виявлення відмінностей.

Учити розрізняти і називати геометричні тіла: куб, куля, циліндр. Формувати уявлення про те, що фігури можуть бути різних розмірів і кольорів (великий круг – маленький круг, квадрат червоного кольору і квадрат жовтого кольору).

Учити знаходити задану геометричну фігуру спочатку за зразком, потім - за схематичним зображенням, за назвою, словесному опису ("Знайди таку ж фігуру, як у мене", "Знайди фігуру, зображену на схемі", "Знайди трикутник", "Знайди фігуру у якої три сторони і три кути").

Учити аналізувати форму предметів і співвідносити її з сенсорними еталонами форми, висловлювати форму реальних предметів ("Ця тарілка круглої форми"). Узагальнювати геометричні фігури, предмети за формою ("Вибери усі квадрати", "Підбери предмети, схожі на круг", "Вибери предмети, схожі на кулю" тощо).

Навчати конструюванню різних предметів з двох і більше геометричних фігур: "Склади з двох трикутників ялиночку", "Побудуй з кубиків вежу" тощо.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...