Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Безпека на залізницях



Проблеми безпеки на залізницях, вокзалах найчастіше пов’язані із дрібними крадіжками, жебрацтвом і шахрайством. Забезпечення безпеки в надзвичайних ситуаціях може зажадати швидкої евакуації пасажирів із вагонів і терміналів. Тому на кожній залізничній станції повинен бути розроблений план протипожежних заходів і план евакуації пасажирів у надзвичайній ситуації. Подібний підхід виправданий і відносно метрополітену.

В окремих містах залізничні вокзали, що знаходяться у міській межі, тісно пов’язані з повсякденним життям турцентру. Вони стають місцем, де люди зустрічаються, роблять покупки й звідки вони відправляються в подорожі. Для того, щоб залізничні вокзали сприяли розвитку туризму в даному турценрі, міська влада, залізничні компанії й працівники сфери туризму повинні координувати свої зусилля, спрямовані на створення на вокзалі атмосфери чистоти, дружелюбності, привітності й організованості. Подібний уважний підхід до роботи залізниці й метрополітену, як правило, дає гарні результати у вигляді зростання доходів, скорочення рівня злочинності й більш безпечних обставин.

Різні питання, що відносяться до безпеки пасажирів, докладно викладені в Конвенції про міжнародний залізничний транспорт (COTIF) зі змінами й доповненнями.

За даними залізничників, щорічно на мережі залізниць рухомим складом травмується більше півтори тисяч людей, більше третини з них одержують травми, несумісні з життям.

Щоб уникнути нещасних випадків на залізниці, необхідно пам’ятати, що швидкість руху поїзда на деяких ділянках становить близько 120 км/годину, через що зупинити поїзд відразу неможливо, а довжина гальмового шляху досягає до 1500 метрів. Крім того, перегони обладнані двобічним автоблокуванням, так, що поїзди в будь-яку хвилину можуть пересуватися в одну або іншу сторону по різних шляхах, особливо в період літніх шляхових робіт. Іншою особливістю сучасної залізниці є й те, що поїзди можуть рухатися відразу в тому самому напрямку по двох суміжних шляхах.

Дотримання елементарних правил збереже ваше життя й здоров’я:

- проїзд і перехід громадян через залізничні колії допускається тільки у встановлених й обладнаних для цього місцях;

- при проїзді й переході через залізничні колії громадянам необхідно користуватися спеціально обладнаними для цього пішохідними переходами, тунелями, мостами, залізничними переїздами, шляхопроводами, а також іншими місцями, позначеними відповідними знаками (при цьому уважно стежити за сигналами, що подаються технічними засобами й (або) працівниками залізничного транспорту);

- проїзд громадян в інвалідній колясці через залізничні колії допускається тільки по пішохідних переходах й обов’язково із супровідним;

- здійснювати посадку й (або) висадження, тільки при повній зупинці поїзда й не створювати перешкод іншим громадянам;

- здійснювати посадку й (або) висадження, тримаючи дітей за руку або на руках.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 437 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...