Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виховна робота у вищому навчальному закладі: сутність, особливості



Виховна робота відповідно до нормативно-правових документів, що регулюють діяльність вищих навчальних закладів, поряд з навчально-методичною та науково-дослідною належить до основних напрямів ді­яльності вищих навчальних закладів та обов'язків професорсько-викладацького складу. Система виховної роботи спрямовується на формування належної культури у викладачів і студентів вищого навчального закладу, налагодженням між ними стосунків у межах етичних норм. Системність виховної роботи базується на загальнолюдських цінностях і загальнодержавних інтересах. Об'єктом і суб’єктом виховної роботи у вищому навчальному закладі є студенти. Виховна робота здійснюється як під час навчального процесу, так і в позаурочний час. Виховний вплив може здійснюватись як в результаті цілеспрямованої діяльності суб'єктів виховної роботи, так і внаслідок їх ставлення до своїх функціональних обов'язків.

Науково-педагогічні працівники вищого навчального закладу складають індивідуальний план виховної роботи зі студентами на навчальний рік. Види роботи, заходи в зазначеному розділі індивідуального плану визначаються як за власною ініціативою викладача, так і за дорученням завідувача кафедри, деканату, ректорату, виходячи з планів виховної роботи в групах, в гуртожитку, на факультеті, у вищому навчальному закладі.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 478 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...