Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пре-адаптація



Для багатьох кандидатів пре-адаптація – це час, коли остаточний вибір на користь організації ще не зроблений. Кандидат продовжує вагатися, адже вибір місця роботи – надзвичайно відповідальне рішення, яке визначає професійний шлях людини на довгі роки. В період пре-адаптації людина приміряє на себе нову професійну роль, обдумуючи свої перші кроки, морально налаштовуючись на нову роботу.

Пре-адаптація – не менш відповідальний етап і для організації, оскільки:

- Кандидат, ще раз зваживши всі плюси і мінуси нової роботи, може змінити свою думку і відмовитися від пропозиції роботи. Дійсно, деякі люди починають серйозно обдумувати перспективи зміни роботи тільки тоді, коли вони отримують офіційну пропозицію від роботодавця.

- Кандидат може успішно пройти співбесіди у декількох організаціях і ще вагається, яку саме обрати.

- Звільнення з попереднього місця роботи може затягнутися, або взагалі не статися. Теперішній роботодавець, дізнавшись про наміри працівника, може зробити йому зустрічну пропозицію, щоб втримати на роботі, наприклад, підвищити зарплату, переглянути соціальний пакет, надати довгоочікувану позику на навчання, тощо.

Щоб зменшити ризики невиходу кандидата на нову роботу, менеджеру з персоналу рекомендується:

- під час співбесіди ретельно вивчати мотивацію кандидата до зміни роботи;

- надати кандидату максимально об’єктивну і вичерпну інформацію про його посаду;

- звести до мінімуму термін між пропозицією про роботу і фактичним виходом кандидата на роботу;

- знаходитися у постійному контакті із кандидатом, відслідковувати розвиток ситуації і оперативно реагувати на зміну його намірів і настрою;

- надати кандидатові вичерпну інформацію щодо процедури виходу на роботу (які документи взяти, куди і коли прийти, до кого звернутися).

В ідеалі, в період пре-адаптації організація повинна розпочати підготовчу роботу до виходу нового працівника – обладнати робоче місце, попередити колег нового працівника про час виходу новачка, скласти план програми орієнтації. На жаль, часто про новачка згадують, коли він вже з’являється в офісі.

Оцінка рівня компетенції новачка відбувається ще під час прийому на роботу і уточнюється на початкових етапах адаптації. Вона покликана встановити індивідуальні потреби у навчанні і розробити відповідну програму.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...