Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організаційна адаптація



Організації відрізняються одна від одної своїми стратегічними цілями і пріоритетами, структурою, стилем керівництва, бізнес-процедурами, тощо. Загалом, в невеликій за розміром організації процес ознайомлення і пристосування до організаційних особливостей відбувається легше, ніж у великій, де новачку приходиться засвоювати великі обсяги інформації, щоб зрозуміти, як вона працює.

Професійна адаптація

Професійна адаптація безпосередньо пов’язана з наявним рівнем компетенції новачка і тим, наскільки цей рівень відрізняється від необхідного на даній посаді. Фактично, професійна адаптація означає «донавчання», тобто набуття певних знань, вмінь і навичок та особистісних якостей, яких новачку бракує.

Необхідність професійної адаптації виникає у двох випадках:

1) Новачок має свідомо нижчий рівень професійної компетенції, ніж той, що від нього вимагається на новій посаді, і тому він з перших же днів роботи додатково навчається згідно з розробленим планом.

2) Організація має власні стандарти роботи – професійні, або технологічні – і новачку потрібен деякий час, щоб ознайомитися з цими стандартами і засвоїти їх. Наприклад, організація може мати корпоративні стандарти з техніки продажу, комунікацій з клієнтами, презентацій, новачку, незалежно від його попереднього досвіду, треба цими стандартами опанувати.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...