Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна орієнтація



Мета загальної орієнтації – надати новачку якомога більше інформації про організацію. На цьому етапі відбувається знайомство новачка з основними аспектами діяльності організації: цілями, задачами, структурою, бізнес-процесами, кадровою політикою, охороною праці і технікою безпеки, корпоративними нормами, традиціями, тощо.

Перший день роботи – найважливіший для успішної адаптації, оскільки він дає новачку перше враження про організацію, яке потім важко змінити. Менеджер з персоналу повинен представити новачка безпосередньому керівникові і колективу. Таке представлення має бути позитивним і містити ввідну інформацію про новачка. Робиться акцент на тих якостях, завдяки яким саме ця людина отримала вакантну посаду.

Знайомство з організацією відбувається у вигляді коротких лекцій, співбесід, інструктажу, екскурсій, що дають загальне уявлення про особливості виробничих процесів. Часто новачку для опрацювання надають корпоративну документацію з описом існуючих процедур, норм і правил.

Новачку потрібно знати, як і коли буде відбуватися формальна оцінка успішності його адаптації. Для цього існують спеціальні оціночні листи з переліком областей оцінки і стандартів роботи, які необхідно досягти.

У проведенні загальної орієнтації задіяний менеджер з персоналу і керівник підрозділу, які в разі необхідності організовують ознайомчі зустрічі з ключовими особами інших підрозділів.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...