Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тижневі біоритми мають велике значення



Ще Піфагор приділяв числу сім велику увагу. Протягом тижня працездатність людини нерівномірна. Вона є високою в перші дні тижня, найвищою на третій день, потім зменшується до найнижчої в останній день тижня. Тому недоцільно встановлювати шестиденний робочий день.

Функції організму людини взаємозв’язані з порами року.

Рівень основного обміну речовин досягає максимуму весною і на початку літа. Багато захворювань є сезонними.

На стані людей позначається і фаза Місяця.

В фазі повного Місяця зростає агресивність, кількість вбивств і самогубств. Небесні тіла змінюють своє розміщення, виникають гравітаційні сили, земний магнетизм, тобто іонізація атмосфери, які діють на організм і психіку людини, позначаються на її стані і поведінці.

Спалахи активності Сонця викликають ще більш відчутні порушення в організмі людини.

Із сонячною активністю пов’язані нещасні випадки, апоплектичні удари, епілептичні приступи, смерті, самогубства.

Біоритмами пронизані усі відомі людині явища, що відбуваються як у Всесвіті, так і в Сонячній системі. Природно, що ритми організму людини є частиною цієї системи і підпорядковуються її законам, бо життя біологічних організмів сформувалося саме завдяки цим ритмам. Біоритми зводять разом енергетичну, інформаційну та управлінську характеристики.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 425 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...