Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Що міститься в димі сигарет?



Дим сигарет містить нікотин, смоли, у складі яких понад 4000 хімічних речовин. Відомо,що 43 р них викликають рак. Серед них ціанід, бензол, метиловий спирт і ацетилен (пальне, що використовується для зварювання). У димі сигарет міститься оксид азоту т а окис вуглецю – обидва гази отруйні. Головний активний елемент сигаретного диму – нікотин, речовина, що викликає у людини сильну залежність. Ціаніди (ціанисті метали) – солі синильної кислоти.

Нікотин – алкалоїд, який, впливаючи на центральну нервову систему формує нікотинову залежність, яка може сформуватися навіть після першої сигарети. Кожна затяжка сигаретою поставляє в мозок невелику дозу нікотину, що діє набагато швидше, ніж, наприклад, доза героїну, яку наркоман вводить у вену. Якщо, викурюючи сигарету, ви робите двадцять затяжок, то отримуєте двадцять доз наркотику за допомогою всього однієї сигарети. Крім того, потрапляючи до організму з димом сигарети, нікотин звужує кровоносні судини, у т ому числі і коронарн7і артерії, в результаті чого порушується кровопостачання серця. При цьому знижується і доставка кисню до серцевого м’яза. Серце хронічно голодує в результаті через куріння може розвинутися ішемічна хвороба серця, стенокардія, передчасно підвищитися і рів6нь холестерину в крові. Вдихання диму сигарет також сповільнює кровообіг у судинах, збільшують ймовірність утворення тромбів і ушкоджує внутрішні стінки судин, сприяючи розвитку атеросклерозу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...