Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз – це мислений поділ предмета, вища на складові частини, ознаки, властивості та виділення цих компонентів



Синтез – мислене поєднання в єдине ціле окремих частин,ознак, властивостей предметів, явищ, понять.

Узагальнення – виділення на підставі порівняння головного, загального, особливого або часткового, що є характерним для певного явища, предмета, об’єкта.

Абстракція – це виділення суттєвих особливостей групи предметів, явищ, понять.

Конкретизація – це перехід від загального до часткового, зв’язок теорії з практикою, перехід до конкретної дійсності, до чуттєвого досвіду.

Увага – це спрямованість та зосередженість у свідомості н об’єктах або явищах, що сприяє підвищенню рівня сенсорної, інтелектуальної та рухової активності.

Емоційні якості людини

Емоції – це психічні процеси, які відображають особисту значущість та оцінку зовнішніх і внутрішніх ситуацій для життєдіяльності людини у формі переживання.

Емоції проявляються у таких станах: афекти, власне емоції, почуття, настрій і стрес.

Афект – це наслідок сильного потрясіння. Змінюється увага, знижується можливість переключення, забувається все, що відбувалося до події.

Власне емоції –це більш тривалі реакції, і ті, що виникають не тільки внаслідок поді, яка сталася,¸ а й ті, що передбачаються або згадуються.

Почуття – це стійкі емоційні стани, які мають чітко означений предметний характер і висловлюють ставлення як д о конкретної події або людей, так і до уявлення.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...