Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ДОДАТКИ. Принцип 1. Турбота про людей займає центральне місце за умов сталого розвитку




Додаток 1

ДЕКЛАРАЦІЯ РІО-ДЕ-ЖАНЕЙРО ПРО НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ І РОЗВИТОК

Року

Принцип 1. Турбота про людей займає центральне місце за умов сталого розвитку. Вони мають право на здорове і продуктивне життя в гармонії з природою.

Принцип 2. У відповідності з Уставом ООН і принципами міжнародного права держави мають суверенне право розробляти власні ресурси і несуть відповідальність за їх ефективне використання.

Принцип 3. Право на розвиток повинно реалізуватись за умов справедливого забезпечення потреб нинішнього і прийдешніх поколінь.

Принцип 4. При досягненні сталого розвитку охорона навколишнього середовища повинна складати невід’ємну частину процесу розвитку.

Принцип 5. Всі держави і всі народи співпрацюють у вирішенні провідного завдання – викорінення бідності, як необхідної умови сталого розвитку.

Принцип 6. Міжнародні дії в галузі навколишнього середовища і розвитку повинні бути спрямовані на задоволення інтересів і потреб усіх країн.

Принцип 7. Держави співпрацюють в дусі глобального партнерства з метою збереження, захисту і відновлення здорового стану і цілісності екосистем Землі.

Принцип 8. Для досягнення сталого розвитку і високої якості життя всіх людей необхідно ліквідувати нежиттєдіяльні моделі виробництва і споживання.

Принцип 9. Держави повинні співпрацювати з метою зміцнення діяльності по нарощуванню національного потеціалу для забезпечення сталого розвитку.

Принцип 10. Екологічні питання вирішуються найбільш ефективним способом за участю всіх зацікавлених громадян. На національному рівні кожен громадянин повинен мати доступ до інформації про стан навколишнього середовища, яка є в розпорядженні державних органів.

Принцип 11. Держави приймають ефективні законодавчі акти в галузі навколишнього середовища, екологічні стандарти, пріоритети повинні відображати екологічні умови і умови розвитку.

Принцип 12. Для більш ефективного вирішення проблем якості навколишнього середовища держави повинні співпрацювати у справі створення сприятливої і відкритої міжнародної екологічної системи, яка б призвела до екологічного росту і сталого розвитку.

Принцип 13. Держави повинні розробляти національні закони про відповідальність і компенсації жертвам забруднення та інших екологічних лих і співпрацювати в розробці міжнародних правових норм.

Принцип 14. Держави повинні ефективно співпрацювати на предмет досягнення дієвого контролю за переміщенням у інші держави певних видів речовин і діяльності, які наносять серйозну екологічну шкоду.

Принцип 15. З метою захисту навколишнього середовища держави широко використовують принцип реалізації заходів запобігання погіршення стану довкілля.

Принцип 16. Національна влада повинна сприяти інтернаціоналізації екологічних витрат і використанню економічних засобів, приймаючи до уваги підхід, згідно якому забруднювач повинен покривати витрати, пов’язані з забрудненням.

Принцип 17. Оцінка екологічних наслідків якості довкілля здійснюється по відношенні до пропонованих видів діяльності, які можуть негативно вплинути на навколишнє середовище.

Принцип 18. Держави негайно повідомляють інші про стихійні лиха або інші надзвичайні ситуації, які можуть призвести до небажаних наслідків для навколишнього середовища.

Принцип 19. Держави направляють сусідам, які можуть бути захоплені надзвичайними екологічними ситуаціями, попередні і своєчасні повідомлення і відповідну інформацію про негативні транскордонні наслідки.

Принцип 20. Жінки відіграють важливу роль в раціональному використанні навколишнього середовища і розвитку. Їх участь необхідна для досягнення сталого розвитку.

Принцип 21. Необхідно мобілізувати творчі ідеали і мужність молоді світу з метою формування глобального партнерства для досягнення сталого розвитку і забезпечення кращого майбуття.

Принцип 22. Корінне населення і його громади, а також інші місцеві громади повинні виконувати життєво важливу роль в раціональному використанні і покращенні навколишнього середовища в силу їх знань і традицій природокористування.

Принцип 23. Навколишнє середовище і природні ресурси поневолених народів повинні бути захищені.

Принцип 24. Війна завдає руйнівних збитків процесу сталого розвитку. Тому держави повинні поважати міжнародне право, забезпечувати захист навколишнього середовища під час військових конфліктів.

Принцип 25. Мир, розвиток і охорона навколишнього середовища взаємозалежні і неподільні.

Принцип 26. Держави вирішують всі свої екологічні протиріччя мирним шляхом і належними засобами у відповідності до Уставу ООН.

Принцип 27. Держави і народи співпрацюють у дусі доброї волі і партнерства для виконання принципів проголошених у даній Декларації і в подальшому розвитку міжнародного права в області сталого розвитку.



Класифікація запасів корисних копалин

Ознака Види Характеристика
За господарським значенням Балансові запаси Запаси, які на момент оцінки згідно з техніко-економічними розрахунками можна економічно ефективно видобути і використати при сучасній техніці і технології видобутку та переробки мінеральної сировини, що забезпечують дотримання вимог раціонального, комплексного використання корисних копалин і охорони природи.
Умовно балансові Запаси, ефективність видобування і використання яких на момент оцінки не може бути однозначно визначена, а також запаси, що різних причин не можуть бути використані на момент оцінки (внаслідок малої кількості, малої потужності покладу, низького вмісту корисних компонентів, особливої складності експлуатації)
Позабалансові Запаси, видобування і використання яких на момент оцінки є економічно недоцільним, але в майбутньому вони можуть стати об'єктом промислового значення.
За ступенем розвіданості Категорія А Запаси, які розвідано детально, що забезпечує повне виявлення умов залягання, форми і будови тіл корисної копалини, а також її якості і технологічних властивостей.
Категорія В Запаси, розвідані і вивчені детально, що забезпечує з'ясування основних особливостей умов залягання, форми і характеру будови тіл корисної копалини, а також її якості й основних технологічних властивостей.
Категорія С1 Запаси, розвідані і вивчені детально, що забезпечує з'ясування загальних умов залягання, форми і будови тіл корисної копалини, а також його якості і технологічних властивостей.
Категорія С2 Запаси, попередньо оцінені; кількість корисної копалини визначено за одиничними пробами і зразками.
За ступенем підготовленості Розриті Це частина промислових запасів, для розробки яких не потрібні додаткові проведення капітальних гірничих розкривних виробок
Підготовлені Частина розкритих запасів, яку підсічено основними підготовчими виробками (штреками, або підняттєвими) і які не вимагають для подальшої підготовки до очисної виїмки проведення додаткових підготовчих виробок
Готові до виймання Частина підготовлених запасів, для виїмки яких проведені всі підготовчі і нарізні виробки і закінчені роботи по підготовці очисних вибоїв.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 571 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...