Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контрольні питання. 1. Запишіть можливі рівняння реакцій взаємодії металів з кислотами, користуючись даними додатку е



1. Запишіть можливі рівняння реакцій взаємодії металів з кислотами, користуючись даними додатку Е.

Ni+ HCl(p)→ Cu + HNO3(к) ®

Zn + H2SO4(к)→ Pb + HNO3(p)

Na + HNO3(p) ® Al + H2SO4(p)

2. Цинкові пластинки занурили у розчини: а) CuSO4; б) MgSO4; в) Рb(NO3)2. У якому випадку відбудеться реакція? Чому? Складіть електронні та молекулярні рівняння відповідних реакцій.

3. Кадмієві пластинки занурили у розчини: a) АgNO3; б) ZnSO4; в) NіSO4? У якому випадку відбудеться реакція? Чому? Складіть електронні та молекулярні рівняння відповідних реакцій.

МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНОЇ РОБОТИ

Взаємодія міді з кислотами

В три пробірки покладіть по кусочку мідного дроту і долийте по 1 – 2 мл розбавлених кислот HCl, H2SO4, HNO3. Ті пробірки, в яких реакція при кімнатній температурі не відбувається, підігрійте (обережно!). Запишіть спостереження та рівняння реакцій. Повторіть дослід з концентрованими кислотами, запишіть спостереження, складіть рівняння реакцій.

Взаємодія цинку з кислотами

В три пробірки покладіть по кусочку цинку і долийте по 1 – 2 мл розбавлених кислот HCl, H2SO4, HNO3. Пробірки, в яких реакція при кімнатній температурі не йде, підігрійте (обережно!). Запишіть спостереження та рівняння реакцій. Повторіть дослід з концентрованими кислотами. Запишіть спостереження, складіть рівняння реакцій.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 356 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...