Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика проведення лабораторної роботи



1 Визначення pH середовища за допомогою універсального індикатора

На 7 скляних пластинках помістіть невеликі шматочки індикаторного паперу. Шпателем покладіть на папір по декілька кристалів солей: алюміній хлориду, калій нітрату, натрій ортофосфату, амоній ацетату, натрій карбонату, плюмбум(ІІ) нітрату, натрій хлориду.

Піпеткою нанесіть по 1 краплі води, яка змочить сіль та індикаторний папір. Зверніть увагу на колір індикаторних папірців і за стандартною шкалою рН визначте рН кожного з розчинів.

Результати дослідів запишіть у колонці „Рівняння реакцій і висновки” у вигляді таблиці.

Розчини солей рН Розчини солей рН
AlCl3 KNO3 Na3PO4 CH3COONH4   Na2CO3 Pb(NO3)2 NaCl    

Для солей, що гідролізують, написати молекулярні та іонно-молекулярні рівняння реакцій гідролізу.

Вплив температури на гідроліз

Налийте в пробірку 1-2 мл розчину натрій ацетату і прилийте кілька крапель розчину фенолфталеїну. Нагрійте розчин в полум’ї пальника до кипіння. Що спостерігається? Охолодіть пробірку під струменем води. Поясніть результати досліду і напишіть молекулярне та йонно-молекулярне рівняння реакцій гідролізу натрій ацетату.

ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 535 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...