Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Додатковий матеріал



НОВІ ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИКОНАННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ФУНКЦІЙ КЕРУВАННЯ

У внутрішньофірмовій системі інформації використовуються, насамперед, такі види обчислювальної техніки, як комп'ютери, обладнані необхідним комплексом периферії, електронні друкарські машинки, засоби телекомунікацій, засоби автоматизованої обробки текстової інформації і, насамперед ЕОМ.

У процесі автоматизації керування ЕОМ використовуються, переважно, для:

– обробки фінансової інформації і підготовка фінансових звітів;

– обробки текстів, складання документів;

– обробки, угруповання статистичної інформації;

– формування і поповнення баз даних;

– виконання електронної пошти;

– здійснення виробничого контролю;

– забезпечення зв'язку, збору, збереження інформації, її аналізу;

для рішення зазначених і інших задач за допомогою персональних комп'ютерів існують пакети програм, що дозволяють працювати з комп'ютером, вводити в нього дані, здійснювати різні операції й обробляти великі обсяги інформації.

У1986 році «крихітна» не кому не відома компанія Microsoft випускає свою першу програму, текстовий редактор WORD. Хто б міг подумати, що через якихось 5-6 років, ця компанія стане найбільшою у світі по виробництву і розробці програмного забезпечення. Зараз не одна фірма не обходиться без таких програмних продуктів як Access, Excel, Word, і т.д. усі ці продукти об'єднані в один програмний пакет Office. Програмний пакет MS Office найбільше підходить, для організації роботи в будь-якій структурі, будь то велика фірма або дрібне приватне підприємство, у ній сполучаються кращі засоби для керування, діловодства, фінансів, бухгалтерії підприємства.

Усього існує три групи програмного забезпечення діяльності підприємства:

системне програмне забезпечення – з його допомогою приводиться в дію апаратна частина системи комп'ютера;

прикладні програми – програмне забезпечення, призначене для виконання визначених задач, наприклад, обробка текстів, рахунків дебіторів, платіжних відомостей, контролю за станом товарно-матеріальних запасів. Існують різні види прикладних програм (бухоблік, робота пенсійного фонду, центрів зайнятості, статистичних керувань і т.п.). Таке програмне забезпечення може бути як придбане у великих компаній, що спеціалізуються в даній області, так і створене силами програмістів, що працюють на підприємстві.

комплектуючі й інтерпретуючі програми – використовуються для перекладу програм на машинну мову.

До сучасних технічних засобів автоматизації інформаційно-управлінської діяльності відносяться:

1 Персональні комп'ютери різних модифікацій (стаціонарні і переносні - ноутбуки).

2 Електронні пишучі машини (принтери – матричні, лазерні, струминні; графобудівники).

3 Текстообробні системи (сканери – ручні і стаціонарні); Копіювальні машини (світлокопіювальні апарати, різографи і т.д.).

4 Комунікаційні засоби, телефонна техніка (різні засоби зв'язку – телефони, системні телефони, мини-атс, факси, домофони).

5 Засоби для автоматизації введення архівних документів і пошуку інформації (до них відносяться магнітні диски (тверді і гнучкі, мікрофільми, CD, DVD – диски, голографічні диски з оптичними записами));

6 Засоби для обміну інформацією – «електронна пошта» - міжнародна комп'ютерна мережа, що дозволяє обмінюватися електронними посланнями-файлами (Інтернет).

7 Відеоінформаційні системи (відеотелефони, відеозв'язок через Інтернет. Локальні комп'ютерні мережі (у межах підприємства).

Розвиток систем телекомунікацій і, зокрема, технологій локальних обчислювальних мереж, дозволило об'єднати всі технічні засоби обробки цифрової і текстової інформації в єдину внутрішньофірмову інформаційну систему. Найбільш ефективною системою інформації вважається система, заснована на одночасному використанні обчислювальної техніки і засобів автоматизованої обробки текстової інформації, об'єднаних в одну систему.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...