Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 2. Корпоративне управління в організації



На практиці студент визначає основні елементи та принципи корпоративного контролю, механізм його здійснення в діяльності підприємства; моделі корпоративного управління в сучасних умовах; основні методи оцінки економічної ефективності корпоративного управління.

Завдання 1. Складіть детальний опис компетенції органів управління акціонерним (господарським) товариством, використовуючи табличний метод. Оцініть відповідність реалізації компетенції органами управління згідно з чинним законодавством.

Завдання 2. Проаналізуйте основні положення корпоративного кодексу акціонерного (господарського) товариства. Визначте, на регулювання яких аспектів діяльності він спрямований та як він впливає на ефективність системи корпоративного управління.

Завдання 3. Проаналізуйте практику використання принципів корпоративного управління та визначте, якими з них, на Вашу думку, повинні керуватися в своїй діяльності керівники акціонерного (господарського) товариства.

Завдання 4. Розкрийте особливості системи інформації в акціонерному товаристві, її використання та зберігання. Визначте ступінь відповідності порядку надання інформації в АТ чинному законодавству України.

Завдання 5. Складіть детальний опис моделі корпоративного управління акціонерним (господарським) товариством. Визначте її недоліки та переваги.

Завдання 6. Якщо об’єктом дослідження є АТ, опишіть процес випуску цінних паперів та види цінних паперів, які товариство випускає. Оцініть дивідендну політику товариства та її ефективність.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...