Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація проведення практики



Вибір місця практики здійснюється студентом або центром зв’язків з виробництвом ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», їх закріплення за керівниками здійснюється кафедрою менеджменту організацій та зовнішньоекономічної діяльності.

За тиждень до початку виробничої практики з менеджменту проводяться інструктивні збори зі студентами, на яких до їх відома доводять відповідний наказ ректора, умови допуску до практики, вимоги до оформлення звіту та відповідних документів, видаються календарний графік із завданнями виконання виробничої практики (Додаток А), а також щоденники з виконання практики.

Перед початком виробничої практики студент проходить обов’язковий інструктаж із техніки безпеки як за окремими видами робіт, так і в організації (підприємстві, установі) в цілому, про що робляться відповідні відмітки у щоденнику виробничої практики з менеджменту та журналах реєстрації інструктажів на базі практики (організації, установи).

Організацією практики займаються керівник виробничої практики з менеджменту від кафедри менеджменту організацій та зовнішньоекономічної діяльності та представник центру зв’язків з виробництвом.


ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ З МЕНЕДЖМЕНТУ

№ з/п Назва розділу практики Термін часу, год.
  Розділ 1. Організаційні питання оформлення на базі практики, інструктаж по техніці безпеки, розподіл по підрозділах або по робочих місцях; ознайомлення зі структурою та характером діяльності підрозділу, уточнення завдань з практики 5/40
  Розділ 2. Робота на робочих місцях або в підрозділах бази практики, виконання завдань програми практики, індивідуальних завдань, проведення екскурсій, що передбачені програмою, збір матеріалів по темі дипломної роботи 45/360
2.1. Тема 1. Публічне адміністрування в організації 5/40
2.2. Тема 2. Корпоративне управління в організації 5/40
2.3. Тема 3. Управління змінами в організації 5/40
2.4. Тема 4. Управління проектами в організації 5/40
2.5. Тема 5. Управління якістю в організації 5/40
2.6. Тема 6. Інформаційні системи і технології в управлінні організацією 5/40
2.7. Тема 7. Охорона праці в організації 5/40
  Розділ 3.Оформлення звіту з виробничої практики з менеджменту, захист звіту 5/40
  РАЗОМ  

Виробничапрактика з менеджменту складається з трьох розділів (етапів), кожному з яких відповідає певна послідовність дій.

Розділ 1. На цьому етапі студент знайомиться з правилами внутрішнього розпорядку підприємства (організації, установи), з її службами та підрозділами, корпоративною культурою та особливостями управління; визначає конкретні підрозділи та робочі місця, необхідні для виконання завдань виробничої практики з менеджменту. Крім того, студент обов’язково проходить інструктаж з техніки безпеки та охорони праці.

Розділ 2. На цьому етапі студент виконує завдання, передбачені програмою виробничої практики. При цьому, студент бере участь в екскурсіях та пізнавальних заходах щодо господарсько-фінансової діяльності бази практики, працює у підрозділах організації (підприємства, установи) або на закріпленому робочому місці; здійснює самостійну роботу; збирає, аналізує і обробляє матеріали, необхідні для оформлення звіту з практики та аналітичного розділу дипломної роботи. Матеріали щодо господарсько-фінансової діяльності підприємства (організації, установи) різних форм власності необхідно обирати за останні 3 календарних роки.

Розділ 3. На цьому етапі студент завершує роботу на базі практики, підводить підсумки з виробничої практики з менеджменту, оформляє звіт, реєструє на кафедрі менеджменту і зовнішньоекономічної діяльності і подає його керівнику практики від кафедри на рецензування, захищає звіт з виробничої практики.


Види і терміни проведення практичної підготовки фахівців освітньо-професійного рівня «спеціаліст»

Види і терміни проведення практичної підготовки фахівців освітньо-професійного рівня «спеціаліст» встановлюються вищим навчальним закладом з урахуванням навчальних планів за обраним професійним спрямуванням і не повинні перевищувати обсяги часу, передбачені вимогами Галузевих стандартів вищої освіти. Залежно від обраного професійного спрямування практичною підготовкою фахівців освітньо-професійного рівня «спеціаліст» передбачається проведення виробничої практики.

Основними завданнями виробничої практики з менеджменту є вивчення напрямів діяльності організацій, підприємств і установ, їх завдань і функцій, закріплення на практиці теоретичних знань, отриманих при вивченні спеціальних дисциплін, відпрацювання на посадах, що заміщаються фахівцями відповідно до їх спеціальності, технології виконання основних і найбільш масових видів управлінських робіт, виробничих процесів, передбачених кваліфікаційними характеристиками.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 212 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...