Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика й основні вимоги до баз виробничої практики з менеджменту



Виробнича практика з менеджменту студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» спеціальності 7.03060101 «Менеджмент організацій і адміністрування» може проводитись на підприємствах, в організаціях та установах різних форм власності, що за профілем, обсягами і станом господарсько-фінансової діяльності, станом матеріально-технічної бази, рівнем організації виробничих, торгово-технологічних процесів та управлінської праці, кваліфікаційним складом персоналу, забезпечують необхідні умови для досягнення мети і завдань практики і відповідають вимогам наскрізних програм практики за обраним професійним спрямуванням.

Робочі місця студентів у структурних підрозділах баз практики в процесі проведення практики повинні забезпечувати набуття ними практичних умінь і навичок із питань, передбачених програмою з відповідної спеціальності, та освоєння ними робіт, визначених кваліфікаційною характеристикою.

Основні вимоги до баз (робочих місць) виробничої практики з менеджменту:

1. Бази практики повинні здійснювати основні види господарської діяльності, мати відокремлений баланс, вести облік за обраною формою, застосовувати у фінансово-бухгалтерській роботі передові технології і комп'ютерну техніку.

2. Апарат управління бази практики повинен включати такі основні структурні підрозділи (групи спеціалістів): фінансово-економічний, бухгалтерського обліку і звітності, контрольно-ревізійний, цін, праці та зарплати, організаційний, юридичний, зовнішньоекономічної діяльності, службу управління персоналом (відділ кадрів) із заміщенням передбачених у них посад фахівцями з відповідною вищою повою та вищою базовою освітою.

3. На базах практики повинні бути відповідні положення і посадові інструкції, у яких конкретно визначені обов'язки, права і відповідальність кожного структурного підрозділу, керівника і спеціаліста.

4. При веденні облікових операцій на підприємствах - базах практики повинні застосовуватися персональні комп'ютери, або вони повинні користуватися послугами обчислювальних підприємств.

5. Робочі місця практикантів повинні бути оснащені сучасними засобами обробки економічної інформації та сучасною оргтехнікою, забезпечені основними організаційно-розпорядчими документами, інструктивно-нормативними, правовими і методичними матеріалами, бланками первинних документів, реєстрів, фінансових розрахунків та бухгалтерських звітів.

6. На базі виробничої практики студентів складаються паспорти.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...