Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Навчального закладу



Київський професійно-педагогічний коледж ім. А. Макаренка в системі освіти України є державним вищим навчальним закладом II рівня акредитації.

Адреса навчального закладу: 01135, м.Київ, вул.Чорновола, 24.

На сьогоднішній день коледж є ланкою неперервної наступної інженерно-педагогічної освіти, його випускники набувають неповну вищу освіту, оволодівають професійними уміннями і навичками, одержують кваліфікацію майстра виробничого навчання, та мають можливість продовжувати навчання в інститутах з III курсу.

Навчальний заклад має у своєму складі кваліфікованих викладачів та майстрів виробничого навчання, які працюють за сучасними методами викладання.

Методична робота в освітніх закладах здійснюється згідно з Конституцією України, законами України «Про освіту» «Про ПТО», «Про загальну середню освіту».

Основними завданнями методичної роботи є:

• Удосконалення змісту, форм і методів навчання та виховання учнівської молоді;

• Інформаційне забезпечення педагогічних працівників з проблем освіти, педагогіки, психології, досягнення науки і техніки, передового педагогічного та виробничого досвіду;

• Організаційно-методична допомога у розвитку педагогічної творчості, експериментально-досдідницькій роботі, впровадження результатів наукових досліджень, передового досвіду, педагогічних технологій;

• Створення комплексного методичного забезпечення предметів і виробничого навчання;

• Забезпечення інтеграції навчального процесу, науки і практики.

Структура методичної роботи коледжа:

Основним органом є педагогічна рада—постійно діючий орган, де розглядають більш загальні актуальні питання для удосконапення навчально-виховного процесу; впровадження нормативних документів в навчальний процес та інноваційних педагогічних технологій, форм та методів навчання.

Наступним управляючим органом є науково-методична рада, яка розглядає загальні підходи до удосконалення змісту навчання, обговорює передовий досвід викладачів в різних напрямах навчально-виховного процесу.

Методичні комісії створені з метою планування та удосконалення організації навчально-виховного процесу більш вузького колективу, тобто викладачів конкретного циклу дисциплін, де обговорюють якість навчання та виховання, впровадження нових форм та методів навчання, організації та проведення відкритих занять, тижнів методичних комісій, комплексне методичне забезпечення дисциплін, обговорення результатів перевірок, проведення відкритих уроків та поурочних заходів, організація та проведення конкурсів, олімпіад з предметів, круглих столів. Координує роботу методичних комісій методист коледжу. У методичному кабінеті знаходяться всі необхідні матеріали для підвищення професійної майстерності викладачів, професійного досвіду роботи, матеріали з наукової роботи. В коледжі 13 методичних комісій:

1. Методична комісія психолого-педагогічних дисциплін;

2. Методична комісія фізичного виховання та ДПЮ;

3. Методична комісія спецдисциплін швейного виробництва та технології харчування;

4. Методична комісія спецдисциплін «зварювальне виробництво», «ремонт автомобілів і двигунів»;

5. Методична комісія спецдисциплін «обробка матеріалів на верстатах таавтоматичних лініях», «організація поштового та телефонного зв'язку»;

6. Методична комісія бухгалтерський облік;

7. Методична комісія інформатики та комп'ютерної техніки, інформаційних технологій;

8. Методична комісія практичного навчання комерційної діяльності;

9. Методична комісія соціально-гуманітарних дисциплін;

10.Методична комісія правознавством

11. Методична комісія філологічних дисциплін;

12. Методична комісія іноземних мов;

13. Методична комісія економічних дисциплін.

Київський професійно-педагогічний коледж імені Антона Макаренка - один з найперших в Україні навчальних закладів нового типу, що повністю відповідає вимогам сучасної системи освіти - поєднує інженерну, психолого-педагогічну та культурно-освітню підготовку кадрів для системи професійної освіти.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 651 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...