Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теоретичні відомості. Для наочного представлення даних у середовищі Microsoft Excel можна створювати десятки різновидів стандартних графіків (об’ємних та пласких)



Для наочного представлення даних у середовищі Microsoft Excel можна створювати десятки різновидів стандартних графіків (об’ємних та пласких), які поділяються за типами: лінійні графіки, гістограми, точечні графіки, кругові діаграми тощо. Крім того, існує можливість побудови нестандартних графіків – змішаних за типами, коли на одному графіку одночасно представлений, наприклад, і лінійний графік і гістограм.

Для побудови графіків застосовується Майстер діаграм, який викликається або через пункт меню Вставка/Діаграма, або за допомогою кнопки на панелі інструментів.

Робота Майстра складається з чотирьох кроків:

1 крок: вибрати графік за типом і зовнішнім виглядом.

2. крок: кнопка Далее виконує перехід до другого кроку, на якому визначається діапазон даних для побудови графіка і те,я к ці дані розташовані у таблиці – по рядках чи по стовпчиках.

3 крок: якщо дні були позначені, то їх діапазон автоматично вказується у зоні Диапазон, якщо ж вони не були позначені, то треба натиснути на синьо-біло-червону кнопку праворуч і зоні Диапазон, виділити потрібні дані у таблиці і знову натиснути на цю кнопку для повернення другого кроку Майстра.

Після натиснення кнопки Далее відкриється третій крок:

Тут визначаємо параметри майбутнього графіка.

Вкладника Заголовки використовується для визначення заголовків усього графіка (зони Название диаграммы) та заголовків для осей графіка (зони Ось Х, Ось У і Ось Z, якщо будується об’ємний графік).

Вкладника Подписи данных використовується у разі, якщо потрібно на графіку показати значення даних:

Вкладника Легенда використовується для показу/скасування показу умовних позначень для графіка і місця їх розташувань:

Вкладники Оси використовується для показу/скасування показу відповідних осей на графік:

Вкладника Таблиця данных використовується для лінійних графіків та гістограм для показу під графіком таблиці, за якою побудований графік:

Вкладинка Линии сетки використовується для показу основних або додаткових ліній на графіку (потрібне треба позначити або зняти позначку)

4 крок: визначається місце розташування побудованого графіка: він може розташовуватися або на окремому аркуші або на поточному:

Після вибору натискається кнопка Готово, і побудова графіка завершується.

Отримуємо готову діаграму.

3. Поточний інструктаж. Видача особистих завдань та цільові обходи.

4. Заключний інструктаж. Виставлення оцінок, розбір основних помилок та видача домашнього завдання.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 888 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...