Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роль педагогічної компетентності вчителя в досягненні навчальної, виховальної та розвивальної мети уроку. Основні шляхи модернізації уроків у сучасних навчально-виховних закладах



Педагогічна компетентність учителя - це єдність його теоретичної та практичної готовності до здійснення педагогічної діяльності. 1. Інформаційна компетентність, яка передбачає володіння інформаційними технологіями, уміння опрацьовувати різні види інформації. 2. Комунікативна компетентність - це вміння вступати в комунікацію (спілкування), бути зрозумілим, спілкування без обмежень. Ці вміння допомагають зрозуміти інших (учнів, учителів, батьків). 3. Продуктивна компетентність - це вміння працювати, отримувати результат, ухвалювати рішення та відповідати за них. 4. Автономізація на компетентність - це здатність до саморозвитку, творчості, самовизначення, самоосвіти, конкурентоспроможність. 5. Моральна компетентність - це готовність, спроможність і потреба жити за традиційними моральними нормами.

6. Психологічна компетентність - це здатність використовувати психологічні засоби навчання в організації взаємодії в освітній діяльності. 7. Предметна компетентність Це сукупність умінь і навичок, необхідних для стимулювання активності як окремих учнів, так і колективу в цілому. 8. Соціальна компетентність - це вміння жити та працювати з оточуючими. 10. Особисті якості вчителя (це теж одна з найголовніших складових професійної компетентності) - доброзичливість, чуйність, урівноваженість, витонченість, толерантність, рефлексія, людяність.

Шляхи модернізації уроків На уроці вчителю потрібно бути суворим щоб знання посіяні в свідомості учнів торкнултсь їх душ і сирдець на сучасному етапі уроку має такі недоліки як орієнтація на середнього учня складність для вчителя тримати в полі зору кожного школяра, здійснювати постійний зворотній зв'язок, стимулювати розвиток потенційних можливостей усіх дітей. Всі сили спрямовані на виявлення форм і методів навчання які активізують учня підвищувати його відповідальність у позицію суб’єкта навчально- виховного процесу. Підвищують виховні та розвиваючі функції урочної та позаурочної роботи.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 1769 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...