Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рішення ІІІ-го Всеукраїнського з`їзду працівників освіти України. Характеристика «Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки»



що важливою складовою стратегії розвитку освіти є створення нової та модернізація існуючої нормативно–правової бази.Водночас в проекті "Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки" до числа стратегічних кроків України віднесені управлінські документи, наприклад, "Положення про обласні інститути післядипломної педагогічної освіти", "Положення про безперервну освіту педагогів", "Положення про атестацію обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти" чи "Перелік професій педагогічних і науково-педагогічних працівників. Особливо значне місце у проекті відведено проблемі модернізації законодавства про вищу освіту, зокрема різко розкритикованому громадськістю міністерському проекту Закону України "Про вищу освіту". Цей законопроект, що за своєю суттю консервує тоталітарну модель управління університетами, багаторазово відхилявся як неприйнятний експертним середовищем, вищими навчальними закладами, студентськими громадськими організаціями, породжував хвилі студентських вуличних протестних акцій. впровадження трьохрівневої структури вищої освіти, унормування засад функціонування підготовчих відділень у складі ВНЗ "з урахуванням потреби у створенні умов для підготовки абітурієнтів". у проекті згадано про засоби модернізації освіти, якими є інформатизація освіти, розвиток наукової та інноваційної діяльності в освіті, підвищення соціального статусу педагогів, створення високотехнологічної бази освіти та інтегрування української освіти у європейський і світовий освітній простір. В цілому у документі стратегія повсякчас ототожнюється з тактикою управлінської діяльності. Наприклад, розвиток мережі закладів позашкільної освіти за місцем проживання, у тому числі у сільській місцевості; залучення батьків, як окремої категорії громадськості, до формування місій навчальних закладів та відповідних стратегій освіти; упровадження ефективних форм підвищення кваліфікації керівників освіти та науково-методичних служб; оптимізація мережі навчальних закладів різних типів з урахуванням потреб населення.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 1501 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...