Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Склади палива



10.3.1 Утримання і експлуатація складів твердого палива і складів горючих та легкозаймистих рідин повинні відповідати вимо­гам Правил пожежної безпеки в Україні.

10.3.2 Вуглеприймальні пристрої повинні бути розташовані вздовж залізничних колій і обладнані майданчиками шириною не менше ніж 1 м. Майданчики обладнують огородженням згідно з п. 7.9.3 цих Правил.

10.3.3 Самозаймисте вугілля при укладенні в штабелі необхід­но ущільнювати шляхом пошарового коткування за допомогою бульдозера або інших шляхових машин.

10.3.4 Відстань міжсуміжними штабелями вугілля повинна приймати­ся не менше ніж 1 м при висоті штабелів не більше ніж 3 м і не менше ніж 2м при більшій висоті штабеля.

10.3.5 Відстань від підошви штабеля до огорожі повинна бути не менше ніж 3 м, до залізничної колії або брівки автошляху - не менше ніж 1,5 м.

10.З.6 Протипожежні розриви між будинками і спорудами і від­критими видатковими вугіллям, при місткості складу від 5 тис.т. до 100 тис.т повинні бути не менше ніж 8 м; при місткості від 500 т до 5 тис. т. не менше ніж 5 м і при місткості до 500 т не менше ніж 3 м.

10.3.7 Умови охорони праці і безпеки будови і експлуатації складів нафти і нафтопродуктів з тиском насичених парів не вище 93,3 кПа повинні відповідати вимогам ВБН В.2.2.58.1-94/Держкомнафтогаз України. “Проектування складів нафти і нафтопродуктів з тиском насичених парів не вище 93,3 кПа”.

10.3.8 Склади рідкого палива повинні бути обладнані блискавко­відводами і заземляючими пристроями згідно ПУЕ, ПТЕ та ПТБ.

Майданчики щодо зливу рідкого палива слід обладнувати світильниками у вибухозахищеному виконанні.

10.3.9 Естакади для зливу рідкого палива необхідно облад­нувати майданчиками для обслуговування зливних лотків і люків заліз­ничних цистерн.

Майданчики для обслуговування зливних лотків необхідно розташовувати на рівні головок рейок з обох боків естакади. Відстань від виступаючих частин залізничних цистерн до поручнів майданчи­ків повинна бути не менше 0,7 м.

10.3.10 Майданчики для обслуговування люків залізничних цистерн слід обладнувати відкідними містками. У робочому положенні відкідні містки необхідно розташовувати горизонтально і опирати вільними кінцями на майданчики біля люків залізничних цистерн. Відкідні містки слід обладнувати механічними приводами.

10.3.11 Пару у залізничні цистерни для підігріву мазуту слід подавати по гнучких гумових шлангах, які приєднуються через вентилі до паропроводів. Злив мазуту необхідно проводити після перекриття подачі пари і видалення шлангів із цистерн.

Трубопроводи для подачі пари в цистерну повинні відповідати вимогам ДНАОП 0.00-1.11-90.

10.3.12 Після закінчення робіт по зливу рідкого палива і вивозу з естакади залізничних цистерн зливні лотки слід звільняти від залишків рідкого палива, закривати кришками із неспалимих і неіскроутворюючих матеріалів, а майданчики, відкідні містки, естакади – очищати від розлитого палива.

10.3.13 При виконанні робіт щодо приймання і зберігання рідкого палива, а також при замірі залишків рідкого палива, огляді, ощищені резервуарів для освітлення необхідно використовувати акумуляторні ліхтарі у вибухозахищеному виконанні.

10.3.14 Роботи, пов’язані з перебуванням людей у середині резервуарів для зберігання рідкого палива, слід прирівнювати до робіт з підвищеною небезпекою і виконувати за проектом організації робіт, затвердженим роботодавцем і за нарядом-допуском.

10.3.15 Перед допуском працюючих у середину резервуарів необхідно:

- перекрити всі паливопроводи і паропроводи, які підходять до резервуарів;

- закрити на замки приводи засувок;

- встановити між фланцевими з”єднаннями заглушки;

- на приводах засувок вивісити забороняючи знаки безпеки. “Не відкривати! Працюють люди!”;

- провітріти ємності до повної ліквідації в них вибухонебезпеч­ної концентрації парів рідкого палива і охолодити до температури не вище 40 °С;

- провести аналіз повітря в резервуарі на повну відсутність шкідливих і отруйних речовин.

10.3.16 Здійснювати ремонтні роботи на мазутопроводах, засув­ках та інших вузлах, які знаходяться під тиском, не дозволяється. Перед виконанням зварювальних робіт необхідно провести пропарю­вання внутрішніх порожнин і заповнити їх інертним газом.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...