Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні вимоги безпеки. 10.1.1 До основних вимог з охорони і техніки безпеки на складах належать вимоги:



10.1.1 До основних вимог з охорони і техніки безпеки на складах належать вимоги:

- до технологічних процесів складування, транспортування і збе­рігання вантажів;

- до складських приміщень в частині дотримання будівельних, про­типожежних і санітарних норм;

- до вантажів і тари;

- до складського устаткування (стелажів, ємностей);

- до підйомно-транспортних машин (кранів, конвеєрів, рейкового та безрейкового транспорту, промисловим роботам тощо);

- до електроустаткування і системи керування;

- до обслуговуючого персоналу.

10.1.2 Технологічні процеси обробки вантажів на складах повинні відповідати вимогам ГОСТ 12.3.009-76 та ГОСТ 12.3.020-80.

10.1.3 Вантажі масою більше 20 кг слід перемі­щати за допомогою підйомно-транспоргних машин. Транспортування вантажів на відстань більше ніж 25 м слід проводити механізованим способом. Рампи з боку під'їзду транспортних засобів повинні бути шириною не менше ніж 1,5 м з нахилом не більше ніж 5°. Естакади повинні мати ширину не менше ніж 3 м.

10.1.4 При штабелюванні вантажів необхідно забезпечувати стійкість штабеля і безпеку людей, які працюють, на штабелі або біля нього.

Зняття вантажів зі штабеля слід проводити тільки зверху вниз. Стропування великогабаритних вантажів необхідно виконувати за визначені частини вантажу з урахуванням його маси і розтащування центра ваги.

10.1.5 Поверхні майданчиків для складування вантажів повинні бути рівними, без вибоїн і мати кут нахилу не більше 5°. З майданчи­ків відкритого складування слід забезпечити відвід поверх­невих вод.

10.1.6 Майданчики для відкритого складування необхідно регуляр­но очищати від сторонніх матеріалів, снігу, льоду і посипати піском, попілом або шлаком.

10.1.7 На майданчиках для навантаження і розвантаження тар­них штучних вантажів, що зберігаються в складах, слід влаштовувати платформи, естакади або рампи з висотою, що дорівнюється висоті підлоги транспортних засобів.

10.1.8 Естакади необхідно обладнувати майданчиками для обслуговування бункерів. Майданчики слід розташовувати на відстані не ближче ніж 2 м від осі колії. Ширину майданчиків слід встановлювати не менше ніж 0,8 м. Їх розміщення повинно виключати можливість падіння на них матеріалів з люків ваго­нів, які розвантажуються, і забезпечувати зручність обслуговування люків.

10.1.9 Естакади у середині приміщень необхідно обладнувати автоматично діючою світловою і звуковою сигналізацією, яка поперед­жує про наближення состава; тупикові естакади - упорами відповідних сигнальних кольорів, обладнаними світловими сигналами.

10.1.10 Межі проїзної частини транспортних колій в середині складу повинні знаходитися на відстані не менше ніж 0,5 м від конструк­цій приміщення і устаткування, а в місцях проходу людей - не менше ніж 0,8 м.

10.1.11 Проїзди під естакадами слід захищати перекрит­тями, які виключають падіння матеріалів, що транспортуються.

10.1.12 Міжрейковий простір естакади повинен мати настил на одному рівні з головками рейок.

10.1.13 В усіх стаціонарних сталевих ємностях для зберігання сиро­вини, реактивів і готової продукції не рідше одного разу на рік необхідно проводити перевірку товщини стінок незруйнованим методом контролю. Аналогічну перевірку слід проводити у баках водонапір­них башт не рідше одного разу на три роки.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 498 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...