Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вагони та вагонетки, ковші і чаші



8.9.1 Переміщення вагонеток вузькоколійного транспорту в цехах повинно бути механізоване.

Швидкість руху тунельних та сушильних вагонів при механізова­ному способі переміщення повинна не перевищувати 0,12 м/с, а іншіх вагонів –

0,15 м/с.

8.9.2 Перед включенням у роботу подавачів на обгінних та виста­вочних коліях повинна включатися сигналізація. Сигнали треба також подавати на кожній обгонній колії при пересуванні вагонів.

8.9.3 Біля печей вузької та широкої колій для сушильних та пічних вагонів повинен бути забезпечений прохід з одного боку не менше ніж 1,0 м. У разі місцевого звуження проходу за рахунок устатку­вання його виступаючих частин (в скрутних умовах діючих виробництв) з боку колій слід встановлювати загороджуючі поручні, відпо­відно до вимог пункту 7.9.3 цих Правил.

8.9.4 Вагонетки, що переміщуються вручну, повинні бути облад­нані гальмівними пристроями. На кожній вагонетці необхідно по­значити її граничну вантажопідйомність. При переміщенні вагонеток працівники повинні знаходитися позаду вагонетки.

8.9.5 Конструкція вагонетки з перекидним кузовом повинна за­безпечувати стійкість вагонетки на рейках при перекиданні кузова.

Повинен бути запірний пристрій, що запобігає перекиданню кузова ва­гонетки при транспортуванні.

8.9.6 Стрілки відкатних колій вагонеток слід обладнувати пристроями, які виключають неконтрольований перевід стрілок під час руху вагонеток по коліях.

8.9.7 В кінці відкатних колій вагонеток необхідно встановлювати запобіжні тупики, що перешкоджають сходи вагонеток з рейок.

8.9.8 В місцях підходу відкатних колій до колій електропере­давальних візків необхідно встановлювати пристрої (стопори, упори, автоматич­ні вимикачі гальмів тощо), що запобігають скочуванню вагонеток на колії електропередавальних візків.

8.9.9 Поворотні круги слід обладнувати пристроями, які забезпечують точне стикування рейок поворотного кругу з рейками відкотних колій вагонеток і нерухомість поворотних кругів при на­кочуванні і скочуванні вагонеток.

8.9.10 Поворотні круги вузькоколійних колій необхідно обладнувати кульковими або роликовими опорами із запорами, які запобігають зміщенню кругів. Поворотні круги слід періодично оглядати і змащувати­.

8.9.11 Тягнути вагонетки на себе, ходити попереду вагонетки, яка рухається, і їздити на вагонетках не дозволяється.

8.9.12 В місцях складання виробів повинні бути передбачені стопорні пристрої вагонеток.

8.9.13 Улаштування і експлуатація ковшів, шлакових чаш, мульд та іншої технологічної тари, а також транспортних конвеєрів загаль­ного призначення повинні відповідати вимогам галузевих правил безпеки.

Обприскування технологічної тари вапняним молоком або іншими матеріалами повинно бути механізоване.

Тару перед заповненням слід оглядати.

8.9.14 Цапфи розливних ковшів повинні бути ковані і мати не менше восьмиразового запасу міцності.

Дозволяється улаштування запобіжних кілець на цапфах розлив­них ковшів за умов проточування цапф не більше 5 % діаметра, перед­баченого проектом.. 8.9.15 Знос цапф ковшів в усіх вимірюваннях не повинен пере­вищувати 10% від початкових розмірів.

Не рід­ше одного разу на рік цапфи ковшів необхідно перевіряти методом неруйнівного контролю. Результати перевірки слід оформляти актом.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 370 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...