Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Склади сировини



10.2.1 Безпека трудових процесів на складах сипких шихтових і допоміжних матеріалів (руди, обкотишів, твердого пали­ва, вапняку, доломіту, вогнетривких глин, граншлаку тощо) під­приємств металургійної промисловості пов'язана з вимогами щодо без­пеки при експлуатації конвеєрного транспорту, за допомогою якого здійснюється як формування штабелів матеріалів, так і видавання їх із складу, а також при експлуатації машин і механізмів періодич­ної дії (самохідних грейферних кранів, екскаваторів, ковшових на­вантажувачів на гусеничному і пневмоході тощо).

10.2.2 Сипкі матеріали, які зберігаються навалом на відкритих майданчиках (вугілля, вапняк, доломіт, вогнетривкі глини, руда, магнезит, пісок тощо), повинні мати укоси з крутістю, яка відпові­дає куту природного укосу для даного виду матеріалу. При будь-якій зміні кількості матеріалів, які зберігаються, кут природного укосу повинен зберігатися.

Розбирання штабелів сипких матеріалів необхідно здійснювати зверху, проводити роботи підкопом не дозволяється.

10.2.3 Подачу составів або окремих вагонів і виконання ма­неврових робіт на естакадах і бункерах слід проводити після віддалення людей.

Довжина составу, який подано в склад шихтових матеріалів, повинна забезпечувати закриття воріт.

10.2.4 Подача вагонів для розвантаження сировини і палива в приймальні пристрої і на склади необхідно здійснювати за допомогою механізованої тяги.

10.2.5 Не дозволяється особам, які обслуговують штабелювальні і забірні машини і механізми складів сировини, знаходитися:

- в зоні штабелювання сипких і навалочних матеріалів;

- на укосах штабелів складів хребтового типу;

- в зоні роботи вантажно-розвантажувальних машин та меха­нізмів;

- в зоні підштабельних приймальних пристроїв, які оголилися;

- щілин, траншей, приймальних бункерів, прорізів тощо.

10.2.6 Вздовж приймальних бункерів, розташованих у складах сировини і твердого палива, повинен бути прохід для технічного обслуговування, ремонтних та монтажних робіт, шириною не менше ніж 0,8 м. Прохід слід розміщувати поза зоною переміщення грей­фера мостового крана і з боку бункерів мати огородження згідно з вимогами пункту 7.9.3. цих Правил.

10.2.7 При складуванні сировини в бункерах завантажувальні і розвантажувальні пристрої повинні бути герметизовані, а розван­тажувальні пристрої забезпечені механічними приводами.

10.2.8 Бункери та інші ємкості висотою більше ніж 2 м для збері­гання сипких і пиловидних матеріалів слід обладнувати пристроями для за­побігання утворення склепінь і зависань матеріалів, або для приму­сового їх обвалення.

10.2.9 Склади сировини повинні бути оснащені автоматичною звуковою сигналізацією, яка попереджує про подачу вагонів у склад.

10.2.10 Під час подачі вагонів у склад сировини роботу мосто­вого грейферного крана необхідно припинити.

10.2.11 Присутність людей у складах сировини і на майданчиках приймальних бункерів в зоні пересування грейферних кранів не дозволяється.

10.2.12 Під час ремонтних і очисних робіт подача поїздів з вагонами у склади сировини не дозволяється. На в'їздах повинні бути включені забороняючі сигнали світлофора, а робота мостових грейфер­них кранів припинена.

10.2.13 Не дозволяється пересування вагонів, які знаходяться під завантаженням або розвантаженням, без попереднього виведення з них людей.

Колеса вагонів, які знаходяться під завантаженням або розван­таженням (без локомотива), слід закріплювати башмаками з обох боків.

10.2.14 Бункери, які завантажуються грейферними кранами, повинні бути з одного боку обладнанні майданчиком для обслуговування, який від­окремлений від бункера бар'єром. Вхід в зону дії крана дозволяєть­ся тільки при його зупинці.

10.2.15 При застосуванні на складах скреперних лебідок та ме­ханічних лопат їх кріплення, а також кріплення блоків для тросів необхідно проводити за проектами, які передбачають безпеку обслуго­вування механізмів.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 449 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...