Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електровізки, електролафети та електротягачі



8.8.1 Застосування в приміщеннях з вибухопожежонебезпечними ви­робництвами електровізків, не у вибухонебезпечному виконанні, не дозволяється.

8.8.2 На видному місці платформи візків повинні бути позна­чені їх номер та вантажопід”ємність.

8.8.3. Електровізки для переміщення вагонеток слід обладнувати автоматичними пристроями (стопорами, фіксаторами тощо), що запобігають переміщенню вагонеток по платформі візка під час його руху.

Ходові колеса електровізків на висоті 10-12 мм від рейок повинні бути закриті суцільними металевими кожухами.

8.8.4 Вантажі, що переміщуються механізованими візками, повинні бути закріплені на вантажній платформі і не висту­пати за її габарити більше ніж на одну третину розміру платформи.

8.8.5 Штучні вантажі слід укладати в габаритах вантаж­них майданчиків візків. Дрібні штучні вантажі необхідно перевози­ти в контейнерах.

Маса вантажу не повинна перевищувати вантажопід­йомність транспортного засобу.

Знаходитись водію на візку під час навантаження та розвантаження його краном не дозволяеться.

8.8.6 Передаточні візки повинні бути обладнані для перевезен­ня того виду вантажу, для якого вони призначені. При необхідності перевезення іншого вантажу повинні бути розроблені спеціальні крі­плення, що забезпечують стале положення вантажу на візку.

Шляхи пересування передаточних візків повинні бути в справно­му стані та мати тупикові упори. Кабельні (тролейні) траншеї слід перекривати настилом, що виключає падіння працюючих в траншею.

8.8.7 Передаточні візки з дістанційним керуванням повинні бути обладнані:

- гальмами, кінцевими вимикачами, ключами-бирками, звуковою сигналізацією, яка включається одночасно з початком руху візка;

- ходові колеса передаточних візків повинні бути обладнані за­побіжними щитками із зазором між щитком і рейкою не більше ніж 10 мм.

8.8.8 Експлуатація і ремонт механізованих візків безрейково­го транспорту необхідно проводити у відповідності до інструкції, затвердженої роботодавцем.

8.8.9 Зарядження акумуляторів слід проводити у спеціаль­но обладнаних приміщеннях у відповідності до вимог глави "Аккумуляторные батареи и зарядные устройства" ПТЭ і ПТБ.

8.8.10 Конструкція та експлуатація візків повинна виключати можливість самоперекидання при навантаженні та транспортуванні.

Відстань між найбільше виступаючими частинами та конструкціями будинків, устаткування та матеріалами, що складаються в цеху, або виробами повинна бути не менше ніж 0,6 м з обох боків візка.

8.8.11 Електролафет повинен бути обладнаний: звуковим сигна­лом, надійним гальмом, обмежувачами для удержання вагонів і ваго­неток на майданчику, пристосуванням для загальмування зупиненого лафета та захисним козирком.

8.8.12 Працівникам, що супроводжують вантаж, дозволяється проїзд на електролафетах та електротягачах тільки в спеціально обладнаних кабінах або майданчиках.

8.8.13 Рейки лафет­ної колії необхідно заземлювати.

8.8.14 У випадку обриву тролейних проводів повинні бути пристрої для автоматичного знеструмлення тролей. Тролеї повинні бути забезпечені світловими сигналізаторами про наявність напруги.

8.8.15 Відстань між двома електролафетами, що рухаються по одному шляху, повинна бути не менше ніж 5 м.

8.8.16 Вздовж електролафетної колії на всьому протязі з одного боку слід передбачати прохід шириною не менше ніж 1 м від виступаючих конструк­цій та устаткування, що знаходиться на лафеті.

8.8.17 Відстань від габариту вантажу, що транспортується на електролафетах, до тролейних проводів повинна бути не менше ніж 0,5 м.

Перехід людей через лафетні колії не дозволяється. При необхідності влаштування переходу через лафетну колію з обох боків кювету слід передбачати східці з кроком не більше ніж 0,3 м, а в місцях переходу виставляти попереджувальні знаки. При під'їзді до місця переходу лафетник повинен подавати звуковий сиг­нал.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 595 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...