Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електронавантажувачі, автонавантажувачі та електрокари



8.7.1 Електронавантажувачі та автонавантажувачі повинні бути обладнані кабінами або навісами для захисту водіїв від можливого падіння вантажів, що підіймаються.

8.7.2 При експлуатації навантажувача не дозволяється:

- захвачувати вантаж вилами з розгону;

- підіймати раму з вантажем на вилах при нахилі від себе;

- підіймати, опускати вантаж та міняти нахил його під час руху;

- захвачувати вантаж, що лежить на піддоні при нахилі вил на себе;

- перевозити вантажі, підняті на висоту більше ніж 1 м;

- підіймати примерзлий вантаж;

- переміщати вантаж волоком;

- штовхати та відкривати двері вагонів;

- працювати на обмерзлих, слизьких, не посиланих піском та не очищених від снігу майданчиках;

- підводити вила під вантаж при відсутності необхідного для них зазору.

8.7.3 Кут нахилу пандуса, по якому рухається електронавантажувач, повинен бути не більше 16° в середині приміщення та 10° -зовні його.

Підйом та перевезення людей навантажувачем не дозволяеться.

8.7.4 Залишати навантажувачі на підйомах та спусках, у дверях складів, на залізничних переїздах, а також з піднятою кареткою вантажопідіймача та з вантажем на вилах не дозволяеться.

8.7.5 Водій не мае права самовільно залучати до обслуговуван­ня навантажувача сторонніх осіб, а також передавати керування на­вантажувачем іншій особі.

8.7.6 Робоче місце водія електронавантажувача та автокари з боку вантажної платформи повинно мати сітчасте огородження, яке забезпечує безпеку водія у разі поздовжнього зміщення вантажу на платформі.

Вантажна платформа електронавантажувача та автокари повинна бути обладнана пристроями (бортами, стінками, упорами тощо) для запобігання падіння вантажу під час навантаження та транспортуван­ня.

8.7.7 Експлуатація рухомих електричних транспортних засобів з акумуляторами напругою 60 В та вище дозволязться при наявності у водія діелектричних рукавиць і килима на площадці під ногами.

8.7.8 Рампи складів та естакад, де переміщуються наземні транспортні засоби, повинні мати огороджувальні конструкції, що виключають падіння машин. Огородження не влаштовуються з боку навантажувально-розвантажувального фронту, де встановлюються трапи для в'їзду електронавантажувачів у криті залізничні вагони, на платформи, а також з боку під”їздів до відкритих кузовів автотран­спорту.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 451 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...