Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Автомобільний транспорт



8.3.1 При експлуатації автомобільного транспорту слід керуватися вимогами Правил дорожнього руху, затверджених Кабінетом Міністрів України, і ДНАОП 0.00-1.28-97 “Правила охорони праці на автомобільно­му транспорті”.

8.3.2 Автомобілі, мотоцикли, моторолери, автонавантажувачі, електро- та автокари тощо, що використовуються як засоби внутріш­ньозаводського і внутрішньоцехового транспорту повинні бути об­ладнані гальмами, звуковою сигналізацією, освітлювальними прила­дами та пристроями (блок-замками), які виключають можливість ви­користання транспортних засобів сторонніми особами.

Водії перелічених транспортних засобів повинні мати посвід­чення, яке дає право на управління відповідним видом транспорту.

8.3.3 Швидкість руху автомашин, автокарів, електрокарів та іншого безрейкового транспорту на території підприємства повинна встанов­люватися роботодавцем і не повинна перевищуваии при в'їзді у виробничі приміщення, в середині і на виїзді із них 5 км/год. Рух зазначеного транспорту на території підприємства і в виробничих будинках слід регулювати встановленими знаками дорожнього руху згідно з ДС'ІУ 2586-94 " Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування".

8.3.4 Для постійних внутрішньоцехових перевезень слід використовувати електронавантажувачі або автомобілі та автона­вантажувачі, які обладнані нейтралізаторами вихлопних газів.

При короткочасному заїзді в цех транспортних засобів, які не обладнані нейтралізаторами вихлопних газів, їх двигуни на час стоянки, або проведення вантажно-розвантажувальних робіт повинні бути зупинені, а транспортні засоби загальмовані ручними гальмами.

8.3.5 В місцях в'їзду транспортних засобів на територію підприємства, цеху необхідно вивішувати схеми їх руху на ван­тажно-розвантажувальні майданчики. Місця розвантаження і наван­таження повинні бути позначені.

8.3.6 Автовивантажувачі, бокові перекидачі повинні бути об­ладнані ключем-биркою, кінцевими вимикачами висоти піднімання, упорами та запобіжними ланцюгами, які надійно утримують їх у на­хиленому положенні.

8.3.7 Розміщення автомобілів у приміщеннях, під навісами, або на спеціальних відкритих майданчиках слід проводити згідно з вимогами, передбаченими нормами з обслуговування авто­мобілів підприємств Мінпромполітики України.

Приміщення, в яких розміщено більше ніж 10 постів для обслугову­вання, або для зберігання більше ніж 25 автомобілів, повинні мати не менше двох воріт.

8.3.8 У боксах (блоках) автогаражів не дозволяється проводи­ти ковальські, зварювальні, малярні, деревообробні роботи, а також промивати деталі з використанням легкозаймистих рідин. Ці ро­боти необхідно проводити у відповідних майстернях підприємств або в окремих приміщеннях гаражу.

8.3.9 У приміщеннях, призначених для стоянки і ремонту автомобілів, а також на стоянках автомобілів під навісами і на відкри­тих майданчиках необхідно дотримуватися вимог Правил пожежної безпеки і інструкції підприємства щодо пожежної безпеки затвердженої роботодавцем.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 348 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...