Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Огородження



7.8.1 Всі відкриті рухомі частини устаткування, що розта­шовані на висоті не вище 2,5 м від рівня підлоги, або доступні випадковому дотику, а також відкриті отвори повітропроводів і патрубків систем вентиляції повинні бути огороджені. Огородження може бути виконане суцільним, сітчастим (з розміром чарунок не більш 20х20 мм) або у вигляді поручнів при відстані до рухомих або обертових частин устаткування не менш 1 м. Місця вста­новлення цих огороджень, наявність в них хвірток або отворів, знімних ділянок, блокування повинні бути в обов'язковому порядку вказані на кресленнях розробника устаткування. На всіх хвіртках і отворах в огородженнях, призначених для доступу обслуговуючого персоналу до устаткування, слід вивішувати попереджувальні написи безпеки.

Під час роботи устаткування, окремі деталі якого знаходять­ся у русі, обслуговуючому персоналу не дозволяється заходити за огородження або проводити будь-які роботи на цих деталях і механіз­мах.

7.8.2 У випадку, якщо окремі виконавчі органи машин і рухо­мі частини агрегатів, що становлять собою небезпеку для людей і не можуть бути огороджені з умов їх обслуговування, ці машини і агрегати дозволяється огороджувати загальним огородженням, з урахуванням додержання вимог, наведених в п.7.8.1.

7.8.3 Зубчасті, пасові і ланцюгові передачі, а також муфти незалежно від висоти їх розташування і швидкості обертання повинні мати суцільне огородження знімними кожухами, що зблоковані з пуском устаткування, машин і механізмів.

7.8.4 Противаги, що не розміщені всередині устаткуван­ня, повинні бути огороджені або розміщені в закритих напрямних пристроях (колодязі, труби, шахти), які виключають можливість доступу людей в небезпечну зону.

7.8.5 Для виконання ремонтних і регулювальних робіт, а також для спостереження за технологічним процесом і роботою ме­ханізмів в огородженнях, дозволяється влаштування вікон і люків, які повинні закриватися і бути зблоковані з пуском устаткування машин і механізмів. Влаштування люків повинно виключати випадко­ве попадання в них людини.

7.8.6 Знімні огородження, а також двері, що влаштовуються в них, повинні мати автоматичні блокування з пусковими пристроя­ми устаткування, що забезпечують його пуск тільки при фіксовано­му положенні цих елементів огородження.

7.8.7 В кожному цеху необхідно складати і затверджувати роботодавцем перелік елементів устаткування, знімні огородження якого повинні мати вказані вище блокуван­ня. На об'єктах, що будуються і реконструюються, ці блокування повинні передбачатися проектом.

7.8.8 Огородження повинно бути складним елементом цього устаткування і відповідати проекту. Роботи устаткування і ме­ханізмів з несправним огородженням або при цого відсутності не дозволяється.

7.8.9 Справність огороджень необхідно перевіряти щозмінно. Виявлені несправності слід негайно усувати.

7.8.10 Ремонт, очищення вручну і закріплення частин і ого­роджень під час роботи устаткування, не дозволяється.

7.8.11 Знімати огородження для ремонту устаткування дозво­ляється тільки після повної зупинки механізмів. Пуск механізмів після ремонту, огляду і очищення дозволяється тільки після встанов­лення огородження на місце і закріплення всіх його частин.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 378 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...