Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні вимоги безпеки. 8.1.1 Експлуатація внутрішньозаводського і внутрішньоцехового транспорту на металургійних підприємствах повинна здійснюватися з дотриманням вимог



8.1.1 Експлуатація внутрішньозаводського і внутрішньоцехового транспорту на металургійних підприємствах повинна здійснюватися з дотриманням вимог міждержавного стандатру ГОСТ 12.3.020-80. “ССБТ. Процесы перемещения грузов на предприятиях. Общие требования безопасности.” та цих Правил.

8.1.2 Наказом роботодавця по підприємству або розпорядженням по підрозділу на великих підприємствах із числа спеціалістів повинні бути призначені особи, які відповідають за безпечну експлуатацію засобів внутрішньозаводського і внутрішньоцехового транспорту, в обов’язок яких входить щодобова перевірка технічного стану транспортних заходів з відміткою у журналі про допуск їх до роботи.

8.1.3 На в’їздах і виїздах із цехів, а також на дільницях між цехами, які призначені тільки для руху транспортних засобів, повинні встановлюватися відповідні знаки безпеки.

8.1.4 Експлуатація вантажних підвісних канатних доріг повинна проводитися у відповідності до вимог ДНАОП 0.00-1.04-87 “Правила будови і безпечної експлуатації вантажних підвісних канатних доріг (ВПКД).

8.1.5 Перевезення людей внутрішньозаводським і внутрішньоцеховим транспортом, який призначений для перевезення технологічних вантажів не дозволяється.

8.1.6 Транспортування порошкових та сипучих матеріалів слід здійснювати у спеціальних залізничних вагонах, автомобілях або контейнерах, які забезпечують безпилове завантаження, транспортування і вивантаження цих матеріалів.

8.1.7 Проектування залізничних колій, наближення їх до виробничих приміщень, складських споруд тощо повинно відповідати габариту наближення будинків за ГОСТ 9238-83 “Габариты приближения строений и подвижного состава железных дорог колеи 1520 (1524) мм“ і спеціальними габаритами.

При наявності на підприємствах вузької залізничної колії 750 мм габарити наближення споруд і рухомого складу повинні відповідати ГОСТ 9720-76 “Габариты приближения строений и подвижного состава железных дорог колеи 750 мм“.

8.1.8 При розміщенні виходів з будинків на відстані менше ніж 6м від залізничної колії і автомобільних шляхів паралельно їм або стіні будинку необхідно встановити захисні огорожі.

Входи у виробничі приміщення, що розташовані поруч з проїздами для залізничного транспорту, огороджують огорожею висотою не менше ніж 0,9м і довжиною не менше ніж 5м.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 355 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...