Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема № 5: методи фармацевтичного менеджменту та стандарти управління



Актуальність теми. Методи фармацевтичного менеджмету – це способи і прийоми впливу керуючої системи на керовану на різних рівнях і ланках управління (фармацевтичне підприємство, підрозділ, служба тощо), а в прикладному аспекті – це сукупність способів і прийомів впливу на колектив працівників та окремих виконавців з метою досягнення місії організації та її цілей.

Методи фармацевтичного менеджменту спрямовані та орієнтовані на об’єкт управління (фармацевтичне підприємство, відділ, підрозділ тощо), тобто на працівників, які здійснюють різні види діяльності. Змістом методів менеджменту є специфіка прийомів і способів впливу.

Основним завданням керуючої системи є створення методів фармацевтичного менеджмету, за допомогою яких вона впливатиме на працівників, забезпечуючи їхню активність, керуючи їх діяльністю та координуючи її, адже головною ціллю методів фармацевтичного менеджмету є забезпечення гармонії, органічного поєднання індивідуальних, колективних та суспільних інтересів.

Мета заняття: Вивчитисутність ікласифікацію методів менеджменту, які забезпечать здійснення виробничо-господарської діяльності і досягнення цілей та місії організації; сутність стандартів фармацевтичного управління.

Контрольні питання

1. У чому сутність і які принципи класифікації методів фармацевтичного менеджмету?

2. Які характерні риси економічних методів фармацевтичного менеджмету?

3. Які характерні риси технологічних, соціально-психологічних та адміністративних методів фармацевтичного менеджмету?

4. У чому полягає взаємозв’язок функцій та методів фармацевтичного менеджмету?

5. У чому сутність стандартів фармацевтичного управління?

6. Яка роль комплексу належних фармацевтичних практик?

7. Які основні принципи тотального управління якості?

8. У чому особливість моделі досконалості Європейського фонду управління якістю?

9. Які характерні риси стандартів міжнародної організації по стандартизації ISO?





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 1742 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...