Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Самостійна робота. Завдання 22. Вкажіть, за якими основними ознаками класифікують фармацевтичні підприємства та наведіть їх види



Завдання 22. Вкажіть, за якими основними ознаками класифікують фармацевтичні підприємства та наведіть їх види. Результати представте у вигляді таблиці.

Ознака класифікації Види фармацевтичних підприємств
   
   
   
   
   

Завдання 23. Охарактеризуйте форми добровільних об’єднань підприємств. При цьому використайте такі дані:

Ø створюється з метою постійної координації господарської діяльності підприємств. Усі члени асоціації мають виробничу і комерційну самостійність.

Ø організовується на основі втрати комерційної та виробничої самостійності учасників і підпорядкування їх єдиному органу.

Ø створюється на основі фінансової залежності від одного або групи учасників об’єднання з централізацією функцій науково-технічного і виробничого розвитку, інвестиційної, фінансової, зовнішньоекономічної та іншої діяльності.

Ø виникає в результаті об’єднання різних компаній, незалежно від їх горизонтальних чи вертикальних зв’язків.

Ø створюється для досягнення спільної господарської мети (реалізації цільових програм, науково-технічних та інших проектів), після чого припиняє свою діяльність.

Ø виникає на основі поєднання виробничих, наукових і комерційних інтересів учасників з делегуванням ними окремих повноважень централізованого регулювання діяльності кожного з учасників органам управління корпорації.

Ø різновид картельної угоди, що передбачає реалізацію продукції учасників (закупівлю сировини) через створений спільний збутовий (закупівельний) орган або збутову (закупівельну) мережу одного з учасників об’єднання. Учасники зберігають виробничу, але втрачають комерційну самостійність.

Ø створюється за рішенням КМ України на певний термін з метою реалізації державних програм розвитку пріоритетних галузей виробництва і структурної перебудови економіки держави.

Ø окрема компанія, яка не має виробничих підприємств, стає власником контрольного пакету акцій інших підприємств, завдяки чому здійснює контроль за їх діяльністю. Об’єднані у холдингу підприємства мають юридичну і господарську самостійність, проте вирішення основних питань їх діяльності належить холдинговій фірмі.

Ø створюються підприємствами переважно однієї галузі для здійснення спільної комерційної діяльності (наприклад, регулювання збуту виготовленої продукції)

Назва Форми об’єднання * Створюються
  Асоціація    
  Картель    
Концерн        
Корпорація        
Конгломерат      
Консорціум      
Промислово-фінансова група        
Трест    
Синдикат        
Холдинг      

*договірні, статутні або організаційні

Завдання 24. Охарактеризуйте можливі ризики оптового фармацевтичного підприємства. При цьому використайте такі дані:

Ø Маршрутизація перевезень з використанням спеціального комп’ютерного забезпечення

Ø Опрацювання альтернативної стратегії розвитку для таких випадків

Ø Передбачення можливої реакції конкурентів на ділову активність підприємства, опрацювання пакету контрзаходів

Ø Резервні потужності, спеціальний обслуговуючий персонал, профілактика обладнання та устаткування для запобігання збоям

Ø Створення резервного і страхового фондів, страхування

Ø Страхування від нещасних випадків і медичне страхування висококваліфікованих фахівців; забезпечення працівникам відповідних умов праці і форм її оплати; ефективність роботи служби зв’язків з громадськістю; вирішення конфліктів на початковій стадії шляхом виявлення потреб конфліктуючих сторін; впровадження ефективної системи мотивації

Ø Удосконалення системи конкурсного набору працівників, укладання договору про матеріальну відповідальність з зазначенням для працівників аптечного складу пункту про відповідальність за певний напрямок роботи; створення на фірмі фонду ризику, впровадження системи контролю за рухом продукції на підприємстві





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 443 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...