Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Музика в школі як навчальний предмет



Цілеспрямоване та систематичне виховання здійснюється в школі на уроках музики. Сама назва учбового предмету говорить про те, що він відрізняється від таких як математика, фізика, хімія, біологія. Музика є одним а видів мистецтва, яке і складає основний зміст пред­мету. Разом з літературою та образотворчим мистецтвом вони складають естетичний цикл.

Тісний звязок між даними видами мистецтва, визначається тим, що кожен з них своїми специфічними засобами розкриває внутрішній світ людини.

Свої перші кроки дитина робить ще в дошкільних установах. Він слухає музику дивиться дитячі передачі, де музика є одним із засобів емоційного впливу. Музика викликає в нього почуття радості, часто її слухання супроводжується рухами, підспівуванням мелодії. В дитячому садку у нього розвивають емоційний відгук, музичний слух, він набуває навики слухання музики, співу, музично – ритмічних рухів, гри на дитячих музичних -інструментах.

Першокласники з перших занять в школі проявляють помітний ін­терес до жвавої музики.

Мета уроків музики: виховання музичної культури як необхідної складової загальної музичної культури. Поняття музичної культури досить широке, вона включає: морально-естетичні почуття та переко­нання, музичні смаки та занити; знання вміння навички, музичні здібності.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 530 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...