Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Музичне виховання і основи хореографії з методикою викладання як педагогічна наука



МЕТОДИКА музичного виховання входить в систему педагогічних наук і займає в ній відносно самостійне місце. Вона вивчає закономірності музичного виховання з метою вдосконалення, його змісту та методів. В своїх дослідження та висновках вина спирається на естетику, музикознавство, психологію та узагальнений практичний досвід вчителів музики.

Історія музичного виховання показує, що розвиток методики як науки залежить від розвитку суспільства, культури музичного мистец­тва, школи.

Мет. муз. вих. як педагогічна наука підкоряється закономірностям загальної педагогіки та спирається на її дидактичні принципи, а саме науковість та доступність матеріалу, наочність при його викладанні, міцність знань? вмінь та навичок, активність самостійної діяльності учнів, зв”язок музичного виховання з життям, інтересами дітей - всі ці принципи лежать в основі музичного виховання дітей.

Разом з тим в відповідності з особливостями шкільного предмету "музика" вона має і свої принципи, де єдність емоційного та свідо­мого, художнього та. технічного, єдність ладового ритмічного почуття та почуття форми. Вони спрямовані на розвиток музичних здібностей,інтересу до музики, музичного смаку та музичної культури в цілому.

Взавдання методики входить також вдосконалення різних форм навчально-виховного процесу: уроку музики, факультативних музичних занять, позакласної та позашкільної роботи/гуртки, свята, дискотеки та ін.

Методика музичного виховання має звязок предмету "Музика" з іншими, особливо близькими їй предметами: літературою, образотвор­чим мистецтвом, історією. Все це необхідно для здійснення різнобіч­ного естетичного виховання учнів, формування їх духовної культури.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 526 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...