Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета та принципи фінансового інвестування



В фінансовому інвестуванні беруть участь дві сторони: інвестор і емітент. Основною метою фінансового інвестування для інвестора є ефективне використання тимчасово вільного капіталу, а також реалізація стратегічних цілей, пов'язаних із диверсифікацією операційної діяльності підприємства. Доцільно також розглянути цілі емітента в процесі фінансового інвестування з позицій періоду часу, на який розраховується залучення коштів.

1. Залучення інвестицій:

1.1. Для покриття короткострокового дефіциту грошових коштів що може бути обумовлений:

1.1.1. Щоденними і сезонними коливаннями в доходах та витратах наприклад, сезонність виробництва, попиту та постачання сировини.

1.1.2. Тривалими циклами виробництва продукції в базових видах економічної діяльності (наприклад, машинобудування).

1.1.3. Розбіжністю надходження виручки та здійсненням витрат у зв'язку з квартальною та річною неритмічністю виробнчого процесу.

1.1.4. Розбіжністю потреб у коштах та строках фінансових надходжень.

1.1.5. Форс-мажорними обставинами (кризою неплатежів, фінансовими ризиками, проблемами з ліквідністю).

1.2. Для покриття середньо- та довгострокового дефіциту грошових ресурсів, що здійснюється за допомогою:

2.1. Фінансування обігових коштів, що дозволяє задовольнити потреби в більш повному завантаженні виробничих потужностей;

1.2.2. Фінансування реструктуризації підприємств.

1.2.3. Фінансування капітальних вкладень, що передбачає впровадження проектів із розвитку традиційної діяльності (введення чи придбання нових основних засобів, реконструкцію, модернізацію, ремонт виробничих потужностей), соціальних проектів (наприклад, житлового будівництва для робітників).





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...