Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Синтетичні елементи комплексу маркетингових комунікацій



До синтетичних елементів комплексу маркетингових комунікацій відносять:

1) виставки та ярмарки:

- виставка-показ – інформування громадськості шляхом демонстрування засобів, що є у розпорядженні людства для задоволення потреб в одній чи кількох галузях його діяльності або майбутніх перспектив;

- торгова-промислова виставка – це короткочасний періодичний захід, в рамках якого значна кількість підприємств за допомогою зразків дають представницьку картину пропозицій товарів і послуг;

- ярмарок – економічна виставка зразків, яка становить великий ринок товарів, діє у визначені терміни протягом обмеженого періоду часу в одному і тому самому місці і на якій експонентам дозволяється представляти зразки своєї продукції для укладання торгових угод в національному і міжнародному масштабах;

- торговий ярмарок – короткостроковий періодичний захід, який проводиться здебільшого в одному й тому самому місці, в рамках якого багато підприємств за допомогою зразків представляють об’єктивний масштаб товарів чи послуг для поширення інформації про свою фірму та її продукцію та укладання прямих торгових угод.

2) брендинг – діяльність зі створення та реалізації бренду та управління ним.

Бренд – образне поєднання самого товару або послуги набором властивих йому характеристик, очікувань та асоціацій, які виникають у споживача товару. Процес брендингу включає:

- позиціювання бренду;

- формування стратегії бренду;

- розробка ідеї бренду;

- пошук імені бренду;

- тестування бренду.

3) спонсорство – система взаємовигідних договірних відносин між спонсором, який є постачальником коштів, ресурсів і послуг, і реципієнтом – стороною, яка їх отримує в особі індивідів, груп, організацій з метою досягнення спонсором певних маркетингових комунікаційних цілей.

Виділяють чотири основні напрями спонсорства:

- спонсорство у сфері спорту;

- спонсорство у сфері культури;

- спонсорство у соціальній сфері;

- спонсорство у сфері захисту довкілля.

4) інтегровані маркетингові комунікації на місці продажу – комплексний синтетичний засіб, який вимагає елементів та прийомів реклами, стимулювання збуту, персонального продажу, паблік рілейшнз та інших синтетичних комунікаційних засобів у місцях продажу товарів.

Прийоми й основні інструменти інтегрованих маркетингових комунікацій у місцях продажу можна поділити на дві великі групи:

- зовнішні – вивіски, світлові табло, вітрини роздрібних магазинів;

- внутрішні – прийоми і заходи просування товарів, які реалізуються безпосередньо у торговій залі.





Дата публикования: 2014-10-20; Прочитано: 2768 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...