Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гарантії забезпечення діяльності недержавних установ, що проводять альтернативний соціальний захист моряків



Класифікація гарантій діяльності НПФ може бути досить різноманітна. До них можна віднести наступні:

1.Законодавчі гарантії: визначення шляхом прийняття законодавчих актів умов недержавного пенсійного забезпечення; обмеження пенсійних схем, які можуть використовуватися недержавними пенсійними організаціями (НПО); регулювання методик розрахунку пенсійних виплат та оцінка чистої вартості активів НПО; обмеження на інші види діяльності (ліцензування); обмеження на адміністративні витрати Фонду.

2. Державні (виконавчі) гарантії: наявність та функціонування системи державних органів нагляду і контролю за діяльністю НПФ та фінансовими послугами; обмеження на інструменти інвестування (затвердження інвестиційної декларації).

3. Економічні гарантії: вимоги до статутного фонду та власного капіталу НПФ та компанії з управління Фондом і його активами; вимоги до страхового резерву та дотримання нормативів ліквідності; винагорода встановлюється Радою Фонду за підсумками діяльності НПФ.

4. Фінансові гарантії: обмеження на інвестиції (ліміти концентрації в одному об’єкті); інвестування тільки в надійні інструменти на принципах повернення, ліквідності та доходності; незалежне актуарне оцінювання.

5. Судові гарантії: НПФ не може бути визнано банкрутом; пенсійні накопичення не підлягають конфіскації для виконання обов’язків Вкладника та Учасників перед кредиторами.

6. Банківські та страхові гарантії: страхування та перестрахування пенсійних накопичень та операцій з пенсійними активами; зберігання пенсійних активів окремо від активів банку-зберігача; можливість щоденного контролю пенсійних рахунків.

7. Корпоративні гарантії: розміщення частки пенсійних коштів у інвестиційні програми підприємства-вкладника; економічні можливості підприємства Вкладника по виконанню зобов’язань перед своїми Учасниками Фонду.

8. Суб’єктивні гарантії: участь авторитетних, поважних, компетентних осіб в Наглядовій Раді Фонду; відповідальність роботодавця та профспілки за належне соціальне забезпечення.

Крім того, можливо виявити й політичні гарантії основою яких є відповідні конкретні дії з боку держави щодо підтримки системи АСС та діяльності НПФ.

Для того, щоб запрацювала надійна та ефективна система недержавного пенсійного забезпечення необхідно окрім Закону “Про недержавне пенсійне забезпечення” прийняту велику кількість нормативних актів, тобто сформувати ефективну нормативну базу НПС.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 301 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...