Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання роботи. Для визначення консистенції цементного розчину зважують 1500 г піску певного гранулометричного складу (ГОСТ 6139)



Для визначення консистенції цементного розчину зважують 1500 г піску певного гранулометричного складу (ГОСТ 6139), 500 г портландцементу, висипають їх у попередньо протерту вологою тканиною сферичну чашу та перемішують лопаткою впродовж 1 хв. До сухої суміші додають 200 г води (що відповідає В/Ц=0,4), дають їй всмоктатись впродовж 30 с та перемішують протягом 1 хвилини. Отриману розчинову суміш переносять у попередньо протерту вологою тканиною чашу змішувача та перемішують протягом 2,5 хв (20 обертів чаші змішувача).

Форму-конус з центрувальним пристроєм встановлюють на диск струшуючого столу. Внутрішню поверхню конуса та диск столу перед випробуванням протирають вологою тканиною. Частиною розчинової суміші заповнюють форму-конус на половину висоти, ущільнюють 15 штикуваннями металевою штиковкою, потім додають суміш для заповнення конуса з невеликим надлишком та штикують 10 разів, надлишок суміші зрізають та знімають форму-конус у вертикальному напрямку. Розчинову суміш у вигляді конуса струшують на столі 30 разів за 30 + 5 с, після чого штангенциркулем вимірюють діаметр розпливу конусу в нижній частині у двох взаємно перпендикулярних напрямках та розраховують середнє значення.

Для отримання суміші нормальної густоти розплив конуса повинен бути у межах 106…115 мм. Отримані результати заносять до таблиці 6.5.

Таблиця 6.5

Визначення консистенції цементно-піщаного розчину

Маса портланд-цементу, г Маса піску, г Кількість води, г Діаметр розпливу конуса, мм Водоцементне відношення, В/Ц
         

Висновок повинен містити порівняння отриманого результату з вимогами стандарту. Водоцементне відношення, що відповідає значенню розпливу конуса в межах 106…115 мм, використовують для проведення подальших випробувань.

6.5.2. Визначення границі міцності при згині та стиску





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 222 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...