Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Наукове керівництво підготовкою дипломної роботи



Для закріплення вибраної теми студент пише заяву на ім’я завідувача кафедри фінансів і кредиту Львівської комерційної академії (Додаток Б) та разом із керівником готує завдання для дипломної роботи (Додаток Г).

При умові написання дипломної роботи

За поданням кафедри фінансів і кредиту наказом ректора академії затверджуються тематика і керівники дипломних робіт.

Крім керівника дипломної роботи, кафедра має право призначити консультанта зі спеціальних питань з теми, яка розробляється.

Керівником дипломної роботи студента призначається один із викладачів кафедри фінансів і кредиту. Крім того, до керівництва дипломною роботою залучаються консультанти з питань фінансового аналізу та використання інформаційних технологій.

В обов’язки наукового керівника входить:

- надання допомоги студентові у визначенні напряму дослідження;

- видача студентові завдання на дипломну роботу із зазначенням термінів виконання кожного розділу;

- консультації з вибору літературних та інших інформаційних джерел, надання рекомендацій щодо пошуку додаткової літератури;

- обговорення із студентом питань, пов’язаних зі структурою і змістом дипломної роботи;

- консультація при складанні попереднього плану роботи, календарного графіка її виконання, завдання з підготовки дипломної роботи;

- перевірка чернеток окремих частин і всієї роботи, рекомендації про необхідність доповнень і змін;

- контроль за виконанням окремих етапів роботи відповідно до затвердженого кафедрою графіка та надання регулярної інформації про цей процес завідувачеві кафедри;

- поради щодо оформлення роботи, підготовки доповіді та графічного матеріалу;

- підготовка відгуку про дипломну роботу студента з ґрунтовною характеристикою її якості відповідно до структури критеріїв оцінки.

Керівник дипломної роботи систематично проводить консультації за окремими розділами роботи за графіком, який розробляється кафедрою фінансів і кредиту, оцінює хід і результати виконання індивідуального плану, відхилення від якого доводяться до завідувача кафедри.

Керівник дипломної роботи звертає увагу студента на певні недоліки в роботі (оформлення, стиль написання, орфографія, зміст підрозділів, послідовність викладення тексту), але не виправляє її сам.

Стан підготовки дипломних робіт регулярно обговорюється на засіданнях кафедри фінансів і кредиту та фіксується у протоколах засідань. Списки студентів, які працюють нерегулярно та не дотримуються встановленого графіка, подаються у секретаріат Інституту економіки та фінансів для прийняття відповідних заходів.

Попередній захист дипломної роботи відбувається не пізніше, ніж за 10 днів до публічного захисту. Процедура попереднього захисту є обов’язковою для всіх студентів.

1. Вимоги до попереднього захисту:

- наявність роздрукованої роботи та презентаційних матеріалів;

2. Порядок проведення попереднього захисту:

- захист відбувається в присутності членів комісії з попереднього захисту, керівників дипломних робіт і студентів, визначених на день попереднього захисту;

- захист полягає у:

а) короткій доповіді студента з висвітлення основних положень та результатів проведеного дослідження;

б) запитаннях студентів до доповідача, присутніх на попередньому захисті.

3. Результатом попереднього захисту є «Заключення кафедри» та допуск дипломних робіт до захисту в ДЕК (Додаток Н)

Після попереднього захисту та завершення роботи керівник перевіряє дипломну роботу і надає відгук (Додаток П).

Відгук наукового керівника про дипломну роботу повинен відображати:

- ступінь самостійності та ініціативності студента при підготовці роботи;

- ступінь досягнення визначеної в роботі мети;

- уміння аналізувати отриману інформацію та робити обґрунтовані висновки і пропозиції;

- якість виконання та оформлення роботи;

- загальний рівень роботи, відповідність її встановленим вимогам, допуск до захисту;

- можливість присвоєння студентові відповідної кваліфікації.

Разом із роботою студент повинен подати на кафедру рецензію спеціаліста, завірену печаткою відділу кадрів того підприємства, де працює рецензент.

Студенти що навчаються за ОКР “магістр” додатково подають дипломну роботу на наукове рецензування фахівцю з обраного напряму дослідження, що має науковий ступінь доктора або кандидата наук. Наукові рецензенти для кожної теми затверджуються наказом ректора ЛКА.

Переплетена робота підписується студентом, керівником роботи і подається на затвердження завідуючому кафедрою фінансів і кредиту.

Скерування на захист дипломної роботи в ДЕК та рецензії на роботу вкладаються в конверт, який приклеюється на внутрішній бік твердої обкладинки переплетеного тому роботи.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...