Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір теми дипломного дослідження та порядок її закріплення за студентом. Визначення об’єкта дослідження



Вибір теми дипломної роботи – відповідальний етап, від якого значною мірою залежить напрям, зміст та успіх дослідження.

Темою дипломної роботи (предметом дослідження) може бути одна з актуальних проблем фінансової діяльності держави, управління фінансами суб’єктів господарювання або фінансових інститутів, яка є теоретично (методично) не розробленою чи недостатньо розробленою, потребує застосування новітніх теоретичних чи методичних підходів, викликає зацікавленість практиків або є перспективною для впровадження з метою вдосконалення фінансових відносин на рівні держави або суб’єктів господарювання.

Тема дипломної роботи студента ОКР „магістр” або „спеціаліст”,, що завершує навчання за спеціальністю „Фінанси і кредит” повинна бути актуальною, відповідати сучасним тенденціям розвитку фінансових відносин в країні, спрямованою на завдання вдосконалення управління фінансами на макро- та мікрорівні.

Право вибору теми дипломної роботи надається студенту в межах орієнтовної тематики, яка щорічно розробляється та оновлюється кафедрою фінансів і кредиту. Тематика враховує вимоги освітньо-кваліфікаційної характеристики фахівців ОКР „магістр” та „спеціаліст” зі спеціальності „Фінанси і кредит”. Водночас, студент з дозволу завідувача кафедри може вибрати для себе і таку тему дослідження, яка не передбачена кафедральною тематикою, проте складає інтерес для студента в цілях продовження попередньо розпочатих наукових досліджень. Замовником виконання дипломного дослідження за конкретною темою може виступити й суб’єкт господарювання. В цьому випадку замовник повинен звернутись до ректора академії з чітким формулюванням теми і своїх зобов’язань щодо сприяння здійсненню дослідження та впровадженню його результатів.

Рекомендовані теми дипломних робіт не є однаковими за характером та ступенем складності. Тому студентам слід заздалегідь проконсультуватись з викладачами кафедри, щоб перед остаточним вибором теми усвідомити ті завдання, які прийдеться розв’язувати у процесі виконання дипломного дослідження.

Вибір теми дипломної роботи повинен обумовлюватись попередньо проведеними видами науково-дослідної роботи студентів: написання курсової роботи, рефератів, наукових статей за певною темою, матеріалами виробничої практики, орієнтацією на характер майбутньої професійної діяльності.

Разом з вибором теми визначається і об’єкт дипломного дослідження. Об’єктом дипломної роботи студентів ОКР „магістр” або „спеціаліст” зі спеціальністю „Фінанси і кредит” може бути:

- фінансова діяльність держави;

- бюджет та бюджетний процес на загальнодержавному та місцевому рівнях;

- фінансова система та її елементи;

- окремі аспекти та напрями реалізації бюджетної, грошово-кредитної, податкової, інвестиційної, цінової політики держави;

- фінансовий ринок;

- фінансові операції та фінансові послуги;

- фінанси підприємств;

- активи та капітал суб’єкта господарювання;

- фінансові результати діяльності підприємства;

- фінансові ризики суб’єкта господарювання.

При виборі об’єкта дослідження студенту слід визначитись з інформаційними джерелами, використання яких забезпечить одержання статистичних, узагальнених даних та інших практичних матеріалів для виконання аналітичної частини дипломної роботи.

У випадку вибору теми дипломної роботи, що буде виконуватись на мікрорівні, студенту слід обрати для дослідження суб’єкт господарювання, що є юридичною особою, має самостійний баланс, здійснює господарську діяльність не менш як на протязі п’яти повних років, забезпечує річний обсяг валового доходу в сумі не меншій за 600,0 тис. грн., складає передбачену законодавством фінансову звітність та буде готовий надати її студенту для аналізу.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...