Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шкала оцінювання видів робіт поточного контролю знань студентів



Можлива максимальна оцінка за певну форму роботи (завдання), балів Рівень виконання
Відмінний   Добрий   Задовільний   Незадовільний  
    1,5    
         
         
         

Поточні оцінки фіксуються у журналі обліку поточної успішності студентів, у якому також зазначаються пропуски занять (н/б).

По завершенню часу, передбаченого на практичні заняття, викладач підсумовує роботу студента. В електронному журналі не ріже ніж 1 раз на два тижні викладач виставляє підсумкові бали в межах кожного виду занять.

Поточна успішність, виконання завдань, передбачених для роботи в аудиторії, систематичність а правильність виконання домашніх робіт, оцінки за результатами експрес-контролю оцінюються в 30 балів. Викладач несе відповідальність за рівні можливості студентів проявити свої знання на практичних заняттях. У разі відмови студента взяти участь в дискусіях та семінарських заняттях, він отримує 0 балів.

Кількість письмових перевірок знань у вигляді експрес-констролю (тестування) за семестр – 5 разів. Експрес-контроль здійснюється викладачем через одно заняття у виглядів тестування, або виконання міні-задач. В разі пропуску занять з поважних причин за дозволом декана студент має право перездати пропущене заняття в години, передбачені для індивідуально-консультаційної роботи. Без дозволу декана відпрацювання пропущених практичних занять не допускається.

Враховуючи вимоги до використання інтерактивних форм навчання, на лекціях студенти при активному обговоренні проблемних питань також можуть заробляти бали, які прирівнюються до усних відповідей на практичних заняттях. При цьому лектор веде облік студентів, які готували міні-доповіді по узгодженю з лектором, проявляли активність при обговоренні проблемних питань, відстоювали свою позицію стосовно того чи іншого питання. Результати (кількість балів), отримані студентами на лекціях один раз на місяць передаються лектором викладачу, який веде практичні заняття і фіксуються в електронному журналі. При підсумовуванні балів, набраних студентом за поточну роботу в аудиторії, якщо студент набирає дрібне число балів, вони заокруглюються за математичними правилами. Наприклад, студент набрав 20,3 бали – зараховується 20 балів; якщо студент набрав 20,5 – зараховується 21 бал.

З а участь у підготовці та презентації тренінгу з аналізу конкретної практичної ситуації (аналіз звітності конкретного підприємства за вибором студента) - 6 балів.

Контролю підлягає загальний рівень підготовки студентів за обраним дослідженням, вміння учасників тренінгу презентувати власні напрацювання за змістом міні-тренінгу за наперед погодженою із викладачем звітністю конкретного підприємства. Враховується повнота викладення матеріалу, правильність розрахунків, достатність інформаційної бази, зміст та глибина аналітичних висновків щодо фінансового стану підприємства та ефективності його роботи. Тренінгові завдання можуть виконуватись студентами як самостійно, так і групою по 2 особи. При оцінюванні враховується правильність розрахунків, вміння давати аналітичну інтерпретацію отриманих розрахункових даних, систематизувати та узагальнювати матеріал, а також презентабельність доповіді, ґрунтовність відповідей на поставлені в ході дискусії запитання.

Диференціація балів за тренінг (ділову гру) здійснюється в такий спосіб:

Складові тренінгу Критерії оцінювання ділової гри (тренінгу) Сума балів
Презентація в аудиторії Зроблено слайди, якість і повнота ілюстративного матеріалу, доповідь цікава 1 бал
Змістовна наповнюваність Матеріал викладено у повній відповідності з завданням, проведені ґрунтовні розрахунки, розрахунки зроблено правильно, висновки критичні, повні 3 бали
Авторські пропозиції щодо покращення методики аналізу, розробленню стратегій тощо Доповідь містить елементи наукової новизни, автор ілюструє здатність до дискусій, відстоювання власних пропозицій, студент вміє аргументовано доводити авторську позицію 1бал

При невиконанні окремих завдань поточного контролю з об’єктивних причин студенти мають право, за письмовим дозволом декана, виконати їх до останнього модульного контролю та захистити на індивідуальній консультації викладача.

За виконання модульних завдань.На восьмому та шістнадцятому практичному заняттях студенти пишуть модульну контрольну роботу, яка оцінюється в 5 балівкожна, тобто за дві модульні контрольні роботи студент може отримати 10 балів.

Загальна кількість балів, отриманих студентом за роботу в аудиторії- 30 балів.

При виконанні модульних завдань оцінюванню підлягають теоретичні знання та практичні навички, набуті студентами після опанування матеріалу модуля.

За дисципліною ”Аналіз господарської діяльності ” передбачена 2 модульні контрольні роботи, які включають 10 тестових питань (по 0,2 бали) і три практичні задачі (по 1 балу), за результатами якої студент може отримати максимально 5 балів. Виконання задач оцінюються за такою шкалою:

· задача виконана методично правильно, відповідь правильна, висновки зроблені коректні та повні – 1 бал;

· задача зроблена, але в розрахунках допущені помилки методичного характеру; студент орієнтується в основних причинно-наслідкових зв’язках між факторами, орієнтується в методиці розв’язання задачі; висновки відсутні, або зроблені неправильно – 0,5;

· в задачі допущені грубі помилки методичного характеру, розв’язок задачі неправильний, висновки відсутні – не зараховується - 0;

За виконання завдань, що передбачені для самостійного опрацювання, за розв’язання комплексу задач студент може отримати протягом семестру наступні бали:

4 бали - якщо 100 - 90 % задач, що відповідають варіанту розв’язано

вірно та до кожної задачі додаються змістовні висновки;

3 бали – якщо студент виконав 90-80 % задач, але розрахунки зроблені з допущенням помилок, зроблені некоректні висновки, або при правильному розв’язання задач їх обсяг не перевищує 80%;

2 бали – якщо правильно розв’язано 50 % задач, що відповідають варіанту розв’язано вірно та до кожної задачі додаються змістовні висновки,

1 бал – студентом зроблено менше 30% завдань, або більшість завдань розв’язані невірно.

У часи, передбачені на індивідуальну роботу, студенти здають підготовлений матеріал за темами курсу відповідно до графіку.

ІІ. Вибіркові (два з восьми).

Оцінювання здійснюється за шкалою 5 балів кожне завдання.

2.1. За участь у науковій студентській конференції студент може отримати - 5 балів.

5 балів – студент отримує в разу зайняття призового місця на конференції.

3 бали - студент отримує в разі участі в студентській науковій конференції без зайняття призового місця.

Аналітичний огляд наукових публікацій за темами курсу. Студент має опрацювати не менше 3-х наукових статей за обраною тематикою дослідження. Описує обрану проблему, підбирає необхідні публікації, дає їм критичну оцінку, висловлює власні міркування щодо вирішення даної проблеми. Огляд наукових публікацій оформляється у вигляді реферату. Обсяг роботи має буди в межах 10 сторінок друкованого тексту комп’ютерного набору. За виконану роботу отримує також 5 балів.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 244 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...