Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості поточного контролю знань студентів заочної форми навчання



Поточний контроль знань студентів заочної форми навчання здійснюється на основі карти самостійної роботи студента за такими видами навчання (табл.)

Заочна форма навчання

№семінарського (практичного, лабораторного) заняття Форма самостійної роботи студента Види семінарських (практичних, лабораторних) занять* Максимальна кількість балів
За систематичність і активність роботи на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях
Змістовий модуль №1 та №2
  Попередня підготовка з визначених питань Семінар-розгорнута бесіда  
  Опрацювання ситуаційних вправ Семінар-дискусія, вирішення ситуаційних вправ Ділова гра (тренінг) (виконується самостійно за кожним конкретним підприємством)    
3. Аналіз конкретної виробничої ситуації та підготовка аналітичної записки Семінар-вирішення ситуаційних вправ Написання модульної контрольної роботи -
Усього балів за роботу на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях  
За виконання модульних (контрольних) завдань**
Модуль №1 Написання модульної контрольної роботи  
Усього балів за модульний контроль  
Всього за обов’язкові види занять  
За виконання індивідуальних завдань***
Види індивідуальних завдань
1. Аналітичний (критичний) огляд наукових публікацій за заданою тематикою  
2. Написання реферату (есе)  
3. Аналітичний звіт власних наукових досліджень за відповідною тематикою  
4. Пошук, підбір та огляд джерел за заданою тематикою  
5. Підготовка презентації за заданою тематикою  
6. Виконання завдань в рамках дослідницьких проектів кафедри (факультету)  
7. Переклад літературних джерел іншомовного походження за заданою проблематикою  
8.Участь в студентському науковому гуртку  
Усього балів за виконання індивідуальних завдань  
Разом балів за СРС  

Відповідно до наведених карт обов’язковими видами самостійної роботи студентів заосної форми навчання визначено:

ü вивчення теоретичного матеріалу за всіма темами курсу;

ü підготовку письмової роботи з аналізу фінансового стану підприємства за реальними даними фінансової звітності обраного підприємства(15 балів);

ü Виконання модульної контрольної робіти (5 балів);

Завдання за обов’язковими видами самостійної роботи видаються студентами наприкінці лекційного курсу. За узгодженістю з викладачем студент обирає підприємство, на прикладі якого проводить аналіз фінансової звітності. Про їх виконання студент звітує у вигляді реферату (в окремому зошиті або на листках А4) не пізніше як за два тижні до початку наступної сесії, у якій передбачено складання іспиту з науки „Аналіз господарської діяльності”.

Для самостійного опрацювання студентами передбачається вивчення десяти тем, що входять у робочу програму вивчення науки. Студенти, що приступають до вивчення науки, на лекційних заняттях інформуються викладачем щодо переліку тем, передбачених для самостійного вивчення, а також отримують інформацію щодо наявності переліку тем рефератів та пакету розрахункових задач для обов’язкового виконання, розміщену на сайті університету „Методичні матеріали щодо змісту та організації самостійної роботи студентів, поточного і підсумкового контролю їх знань”.

Загальна кількість балів, яка може бути зароблена студентом в процесі поточного контролю за обов’язковими та вибірковими завданнями – 20 балів.

З а підготовку письмового звіту з аналізу конкретної практичної ситуації (аналіз звітності конкретного підприємства за вибором студента) - 10 балів.

Контролю підлягає загальний рівень підготовки студентів за обраним дослідженням, вміння студентів презентувати власні напрацювання за наперед погодженою із викладачем звітністю конкретного підприємства. Враховується повнота викладення матеріалу, правильність розрахунків, достатність інформаційної бази, зміст та глибина аналітичних висновків щодо фінансового стану підприємства та ефективності його роботи. При оцінюванні враховується правильність розрахунків, вміння давати аналітичну інтерпретацію отриманих розрахункових даних, систематизувати та узагальнювати матеріал, а також презентабельність доповіді, ґрунтовність відповідей на поставлені в ході дискусії запитання.

Диференціація балів за тренінг (ділову гру) здійснюється в такий спосіб:





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...