Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. Розглянувши всі питання цієї курсової роботи можна зробити висновок, що аудит доходів підприємства є незалежною формою контролю



Розглянувши всі питання цієї курсової роботи можна зробити висновок, що аудит доходів підприємства є незалежною формою контролю, який досліджує тільки питання, обумовлені у договорі з замовником. Науково обґрунтовані висновки аудитора використовуються власником для поліпшення фінансово-господарської діяльності підприємства та усунення виявлених недоліків, особливо у розрахунках з державним бюджетом. Для зовнішніх контрагентів висновок незалежного аудитора є однією із гарантів достовірності та об'єктивності інформації, що була перевірена під час аудиторської перевірки. Аудит доходів та фінансових результатів підприємства є одним із найважливіших напрямків аудиту так як при неправильному визначенні доходів підприємства неправильно визначається податок на прибуток, що йде до державного бюджету, інвесторам підприємства незрозуміло: прибутковим чи збитковим є дане підприємство тощо.

В даній курсовій роботі було розглянуто актуальні питання аудиту доходів підприємства: мета аудиту доходів підприємства, основні завдання, об’єкти аудиту, методика проведення аудиту, складання програми проведення аудиту доходів підприємства, основні питання перевірки, джерела інформації аудиту доходів підприємства, типові порушення при визначенні доходів підприємства. Всі ці питання дуже важливі так як аудит доходів та фінансових результатів діяльності підприємства дає точні відповіді на наступні питання: прибутковим чи збитковим є дане підприємство; чи варто вкладати кошти на розвиток виробництва тощо. В умовах нинішньої ринкової економіки проведення аудиту доходів та фінансових результатів підприємства є дуже актуальним та важливим як для власників підприємства так і для потенціальних інвесторів.

Помилки, виявлені при аудиті доходів СП «Михайлівський Нафтопродукт», не є типовими. В своїй більшості вони пов’язані з обмеженням в обсязі аудиторських процедур, у зв'язку з чим аудитор не може одержати всю необхідну інформацію та оцінити достовірність доходів підприємства та фінансових звітів.

Також зустрічається ряд типових помилок та порушень, а саме: відсутність договорів на продаж готової продукції, товарів, послуг, недотримання умов договорів, невідповідність первинних документів та регістрів синтетичного та аналітичного обліку.





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 439 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...