Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Judicial Corps



Усі суддівські посади у Великобританії заміщаються по призначенню, а не в результаті виборів. Судді вищих судів призначаються королевою за рекомендацією лорд-канцлера, судді нижчих судів призначаються лорд-канцлером. Традиційно судді вищих судів призначалися лише з числа адвокатів привілейованої категорії - баристерів, але за останнім часом можливість заняття суддівської посади більш високого рівня надана за певних умов і соліситорам. Судді Верховного суду призначаються з числа баристерів з не менш ніж десятирічнім стажем, окружні судді — з числа баристерів з таким же стажем з числа рикордерів, що займають цю посаду не менш трьох років. У свою чергу, рикордером, тобто частково зайнятим у цій якості суддею, може бути призначений або баристер з не менш ніж десятирічнім стажем, або соліситор з таким же стажем. Судді вищих судів призначаються на посаду довічно. У віці 72 і 75 років, у залежності від посади, вони ідуть у відставку, а до цього можуть бути зміщені зі своєї посади лорд-канцлером через недієздатність чи за негідне поводження. Рикордеры призначаються на свої посади на певний строк. Світові судді ідуть зі своїх посад практично по досягненні 70 років, а платні магістрати — 65 років, але і ті й інші до цього можуть бути зміщені лорд-канцлером без указівки причин.

9.8.4 (1) Answer the questions:

1.Which common principle is the creation of judicial corps of Great Britain based on?

2.How do the judges of the Superior Courts take their offices? Whom are they formed out of?

3. How do the inferior court judges take their offices? Whom are they formed out of?

4. How long is the term of office of the judges of different courts?

9.8.5 Read the text "Legal Aid, Advice and Assistance" and discuss it in the form of a dialogue, using cliches, set expressions and phrases, given below.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 316 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...