Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

The Legal Profession (Tlie Bar) in England



Функції представників сторін у цивільному процесі, захисті по кримінальних справах і надання інших юридичних послуг виконуються адвокатами, що в Англії здавна поділяються на дві категорії — баристерів і соліситорів. Баристери — це юристи, що мають виключне право виступати у вищих судових інстанціях (як і соліситори, вони вправі виступати також у судах нижчих інстанцій). Для того щоб стати баристером, необхідно пройти стажування в досвідченого баристера і тривалий курс навчання і після здачі відповідних іспитів бути прийнятим у члени одного з чотирьох «инів» — об'єднань, що входять у корпорацію баристерів. Діяльність баристерів пов'язана з багатьма традиційними повноваженнями й обмеженнями. Зокрема, вони повинні спілкуватися з клієнтами лише через соліситорів, носити тогу і перуку і т.п. Найбільш досвідчені і кваліфіковані баристери призначаються королевою за рекомендацією лорд-канцлера на посаду «королівського радника», що дає їм додаткові повноваження і привілеї. Корпорація баристерів є самостійної й очолюється сенатом і радою баристерів.

Соліситори — значно більш численна категорія юристів. Вони дають консультації своїм клієнтам, часто на постійній основі, готують до слухання цивільні і кримінальні справи в інтересах своїх клієнтів, виступають від імені обвинувачення чи захисту, а також як представники інтересів сторін у судах нижчих інстанцій. Корпорація соліситорів очолюється Юридичним суспільством, керованим виборною радою. Кандидати в соліситори повинні мати юридичну освіту або пройти курс навчання при Юридичному суспільстві, вони здають спеціальні іспити і проходять дворічне стажування.

За останні роки великий розвиток одержала система надання безкоштовної чи пільгової юридичної допомоги незаможним. Відповідно до прийнятого в 1988 р. закону, Рада по юридичній допомозі незаможним, котра призначається з досвідчених баристерів і соліситорів, засновує спеціальний фонд, з якого і розподіляє кошти на надання безкоштовної чи пільгової юридичний допомоги. Така допомога в Англії надається як по карних, так і по цивільних справах, причому при необхідності проводиться перевірка майнового положення особи, що звернуласьсь за юридичною допомогою. Ще раніш, у 1986 р., був виданий діючий нині закон про безкоштовну юридичну допомогу для Шотландії.

9.8.2 (1) Answer the questions:

1. Into which categories are representatives of the parties in the civil process, defence on criminal cases and other legal services divided in England?

2. What rights do barristers have? What is to be done to become one?

3. What is the work of barristers connected with, in particular, with which traditional powers and limits?

4. What are the main functions of the most numerous categories of law­yers-solicitors?

5. Which requirements are to be met to get the title of a solicitor?

6. Is gratis or privileged legal aid offered to the poor in England and Scotland?

9.8.3 Read the text "The Personnel of the Law. Judges" and make comments on it.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...