Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фрагментарність законодавства



Якщо характеризувати відповідну правову базу України в цілому, то слід зазначити, що основною її проблемою є фрагментація законодавства, коли з одного питання діють численні правові акти, технічні регламенти, стандарти тощо. Наприклад, стандарти охорони здоров'я і забезпечення безпеки робочих місць диференціюються за видами діяльності (наприклад, правила техніки безпеки при експлуатації обладнання на відкритих гірничих роботах) або за типом устаткування (наприклад, типові інструкції для операторів підйомників і ліфтів).Така роздробленість робить це законодавство дуже важким для сприйняття роботодавцями, особливо це стосується малих і середніх підприємств, адже треба постійно приводити свою діяльність у відповідність з усіма вимогами і пристосовуватись до нових правил. Крім того, доступність всіх цих різнопланових вимог є обмеженою і важкою, зокрема, для людей, які не обізнані з структурою і функціонуванням української правової системи і не обов'язково знають, де слід шукати інформацію, що має відношення до сфери їх діяльності. Під час інтерв'ю з зацікавленими сторонами, що проводилося для цілей даного дослідження, мало інформації вдалося отримати про інструменти інформування роботодавців щодо чинного законодавства з охорони праці та його передбачуваний розвиток, крім спеціалізованих журналів і веб-сайтів спеціально уповноважених органів влади.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 276 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...