Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вантажозахоплювальні пристрої



Для комплектування вантажопідйомних машин і механізмів, а також для тимчасового кріплення різних вантажів служать вантажозахоплювальні пристрої одинарні і кільцеві канатні стропи, двох -, чотирьох -, шестирядні канатні стропи, траверси з закріпленими на них вантажозахоплювальними пристроями, різного роду захоплювачі.

До вантажозахоплювальних пристроїв належать також пристрої з електрони магнітними і гідравлічними приводами. При підніманні вантажу 3,0т гачки повинні бути рухомими на кулькових закритих опорах. Гачки кранів обладнуються запобіжними механізмами, що запобігають випаданню змінних вантажозахоплювальних пристроїв в отворі гачка. Для гнучких вантажозахоплювальних пристроїв запобіжні механізми не потребуються.

В процесі експлуатації з’ємні вантажозахоплювальні пристрої періодично оглядають в установлений термін, але не рідше ніж через 6 місяців для траведе; через 1місяць для кліщів та інших захоплювачів; через кожні 10 днів для стропів.

Результати огляду заносять в журнал обліку огляду вантажозахоплювальних пристроїв.

Сумський технікум харчової промисловості

Національного університету харчової промисловості

ЛЕКЦІЯ

Тема:Техніка безпеки користувачів комп'ютерних відеодисплейних терміналів.

ПЛАН

1. Вимоги до рівня іонізуючих випромінювань.

2. Вимоги до освітлення.

3. Вимоги до чистоти повітря робочої зони.

4. Вимоги до рівня шуму.

5. Вимоги до організації робочих місць користувачів ВДТ

Література

3. В.Ц.Жидецький та ін. "Основи охорони праці", Львів, 1999. Стор. 95-111.

4. Під редакцією М.П.Купчика "Основи охорони праці", Київ, 2000. Стор. 104-114.


Зміна концентрації іонів у повітрі робочої зони

Дослідження показали, що у процесі роботи ВДТ протягом зміни концентрація іонів (80-90 см) у повітрі робочої зони корис­тувачів зазнає значних змін. Так, вже через 5 хвилин роботи моніто­ра концентрація легких негативних іонів знижується у 5-10 разів (фонове значення концентрації легких негативних іонів становить 350-620 іонів/см3). Через 3 години роботи їх концентрація у повітрі наближається до нуля. Істотно знижується концентрація середніх та важких негативних часток. Між тим концентрація позитивно заряджених іонів зростає, і через 3 години роботи монітора у повітрі робочої зони переважають позитивно заряджені частки всіх роз­мірів. Така асиметрія заряджених часток у повітрі робочої зони не справляє благотворного впливу на здоров'я користувачів ВДТ.

Зростання кількості позитивних іонів, особливо важких, що спостерігається у приміщеннях з ВДТ, може привести до неспри­ятливих змін у серцево-судинній (підвищення артеріального тиску, поява тахікокардії, поява болю у зоні серця), бронхо-легеневій (скарги на періодичне ускладнення дихання, відчуття "клубка" за грудиною, покашлювання, підвищена чутливість до вірусних інфек­цій), кровотворній (прискорене осідання еретроцитів, збільшення числа лейкоцитів, зниження вмісту гемоглобіну, зменшення кількості еритроцитів) та вегетативній нервовій (роздратованість, безсоння, прискорена втома, пітливість рук, головний біль, запамо­рочення, зниження м'язового тонусу, апетиту, поява шлунково-кишкового дискомфорту та ін.) системах.

Оптимальним рівнем аероіонізації у зоні дихання користувача вважається вміст легких аероіонів обох знаків від 150 до 5000 у 1 см3 повітря (ВСНиПРВЦ, "Указания по компенсации азроионной недостаточности в помещениях промьшшенньїх предприятий и зксплуатации азроионизаторов" № 1601-77 МОЗ СРСР та "Санитарно-гигиенические норми допустимих уровней ионизации воздуха производственньїх и общественньїх помещений" № 2152-80). Нормалізуючий вплив на аероіонний склад повітря робочої зони справляють примусова вентиляція, захисні екрани (оснащенні заземленням) та застосування іонізаторів.

Використання кімнатного вентилятора (протягом 10 хвилин наприкінці кожної години роботи), збуджуючого рух повітря паралельно прощені екрана, приводило до підвищення концентрації як легких, так і середніх та важких негативних аеронів. Це вказує на позитивний ефект місцевої вентиляції повітря. Практика застосу­вання побутових іонізаторів типу "Рязань" або "Рига" дає значний ефект щодо оздоровлення повітря робочої зони. Після встановлення захисних екранів, що заземлені, також спостерігався ефект збереження загальної переваги іонів негативного заряду різних розмірів.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1450 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...