Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки до місць здійснення робіт



Відповідно ДОСТ 12.3.009-86 місце здійснення вантажно-розвантажувальних робіт мають бути розміщені на спеціально відведеній території з твердим і рівним покриттям. Розміри і характер покриття майданчика зобов’язані відповідати СНіП. 4-80 (правила виконання і приймання робіт. Техніка безпеки в будівництві), а також відповідати проекту виконання робіт. Під’їзні шляхи зобов’язані мати тверде покриття і утримуватись в доброму стані. Ширина під’їзних шляхів при односторонньому руху автомобілів має бути не менше 3,5 м, при двухсторонньому руху не менше 6,2 м.

Вантажно-розвантажувальні майданчики повинні мати розміри, які забезпечують фронт робіт для потрібної кількості працюючих автомобілів. Наприклад, відстань між автомобілями має бути у довжину ≥1м, а по фронту ≥1,5м; між автомобілем і будинком або складом ≥0,5м; між автомобілем і штабелем вантажу ≥1м. На майданчиках для навантаження і розвантаження тарних штучних вантажів (пакетів, бочок, рулонів та інших), які зберігаються в складах, мають бути улаштовані платформи, естакади, рамки, висота яких має бути на рівні висоти підлоги кузова автомобіля.

Склади, які розташовані в підвальних приміщеннях і мають сходи с кількістю маршів більше одного або висотою >1,5м, забезпечують люками та трапами для спускання вантажів і підйомниками для підняття вантажів. Склади, які розташовані вище першого поверху і які мають сходи з кількістю маршів більш одного або висотою більш 2м улаштовують підйомниками для спускання і піднімання вантажів.

Місця здійснення вантажно-розвантажувальних робіт зобов’язані мати достатнє освітлення. У тих випадках, коли при освітленні відкритих просторів поверхнею більш 500м2 не можливо розмістити відкриті світильники, застосовують прожекторне освітлення.

При виконанні вантажно-розвантажувальних робіт у будинках утримання шкідливих газі, пару та пилу у повітрі робочої зони не може перевищувати гранично допустимі концентрації по ДОСТ 12.1.005-86 (повітря робочої зони. Загально санітарно-гігієнічні вимоги).

Рух транспортних засобів у місцях виконання вантажно-розвантажувальних робіт має бути організовано згідно зі схемою затвердженою адміністрацією підприємства, на якій передбачається установка відповідних шляхових знаків.

Способи укладання вантажів зобов’язані забезпечити стійкість штабеля, механізоване розвантаження штабеля, безпечність працюючих, можливість застосування і нормального функціонування засобів захисту працюючих і пожежної техніки, додержання вимог до охоронних зон ліній електропостачання. Не допускати знаходження людей і пересування транспортних засобів у зоні можливого падіння вантажів при навантаженні і розвантаженні, а також при переміщені вантажів підйомно транспортними механізмами.

Складання матеріалів і устаткування на відкритих складах виконується по розробленим і затвердженим технологічним картам, на яких показуються місця та розміри складування, а також розміри проходів.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 542 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...