Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях



Про кожний нещасний випадок студент, курсант, слухач, який його виявив, або сам потерпілий повинен повідомити свого викладача, керівника кафедри про цей нещасний випадок та вжити заходи щодо надання першої медичної допомоги. Завідуючий кафедрою негайно повідомляє керівництво академії про подію, створює необхідні умови для роботи комісії з розслідування та вживає заходи щодо усунення причин, які призвели до нещасного випадку.

При ураженні електрострумом необхідно при збереженні свідомості та основних життєвих функцій забезпечити потерпілому спокій, свіже повітря.

При припиненні чи порушеннях дихання та серцевої діяльності - виконувати штучне дихання і непрямий масаж серця до прибуття швидкої медичної допомоги та передачі потерпілого в руки лікарів.

При травмі необхідно оглянути рану, при наявності інородного тіла вийняти його, обробити рану спиртом, змазати йодом або зеленкою та накласти стерильне сповиття.

Аптечка першої медичної допомоги та первинні засоби пожежогасіння знаходиться в лаборантській кімнаті.

У випадку виникнення пожежі прийняти необхідні заходи стосовно гасіння пожежі засобами пожежетушіння, а в разі їх недостатності - дзвонити за телефоном 101 чи 744-58-38, вказати адресу, місце пожежі, що горить і своє призвище.

Попередження населення про надзвичайну ситуацію у місті та можливий вплив радіоактивного забруднення у разі аварії на Запорізькій атомній електростанції (100 км від м. Дніпропетровська), сильнодіючих отруйних речовин при аварії на залізниці чи промислових сховищах, стихійного лиха – урагану, повені, снігових заметів, ожеледиці тощо в системі цивільної оборони використовується попереджувальний сигнал «Увага всім!» подається сиренами та гудки.

Почувши звучання сирени треба негайно ввімкнути радіоприймач на хвилі місцевої радіостанції або телевізор (9, 11, 34, 51 місцеві канали), прослухати термінове повідомлення головного управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і в подальшому діяти за їх вказівками та вказівками штабу цивільної оборони ДЗ «ДМА МОЗ України».





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...